Thursday, February 28, 2013

Solat Lah Dulu..Iwan

Tertarik dengan Lagu ni.. (dalam hati terdetik, kalaulah saya di izinkan kitaran yang normal) :

Solat lah dulu (Iwan)




Tunggu sebentar solatlah dulu
Tunaikan cepat kewajibanmu
Sembahyang fardhu di awal waktu
Ikut sunnah Rasullillah
Tunggu sebentar solatlah dulu
Rapat-rapatkan dan luruskan safmu
Takbiratul ihram bersama imam
Ikut cara Rasulullah
Allahumma salli `ala muhammad wa`ala ali muhammad
Kama sallayta `ala ibrahim wa`ala ali ibrahim
Wabarik `ala muhammad wa`ala ali muhammad
Kama barakta `ala ali ibrahim wa`ala ali ibrahim

(2x)
Bertasbihlah Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
Bertahmidlah Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah
Bertakbirlah Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
Bertahlillah La llaha illa Allah, La llaha illa Allah, La llaha illa Allah
Tunggu sebentar solatlah dulu
Tunaikan cepat kewajibanmu
Sembahyang fardu di awal waktu
Ikut cara Rasulullah
Allahumma salli `ala muhammad wa`ala ali muhammad
Kama sallayta `ala ibrahim wa`ala ali ibrahim
Wabarik `ala muhammad wa`ala ali muhammad
Kama barakta `ala ali ibrahim wa`ala ali ibrahim

(2x)

Bertasbihlah Subhanallah, Subhanallah, Subhanallah
Bertahmidlah Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah
Bertakbirlah Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar
Bertahlillah La llaha illa Allah, La llaha illa Allah, La llaha illa Allah
Tunggu sebentar solatlah dulu

Friday, February 15, 2013

Change URL

ting..ting ting.... (bunyi whats app)

"Hey asal blog ko tak leh bukak!!?"

ooppsss sorry gang... ai dah tukar link url blog.. dari gloryahatty.blogspot.com ke noryidrusmalik.blogspot.com.

hehe.. okie dokie kawan! undur diri dulu ya?

Thursday, February 14, 2013

My Y.Brother Stories..


Selamat Bertunang Adikku 
Ahmad Azaani Ahmad Idrus

hantaran Kepada pihak perempuan (Putih); Daripada pihak Pihak Lelaki (Purple)
*maaf tak sempat nak snap hantaran yang kami terima daripada pihak perempuan secara jelas*

Perbincangan antara wakil pihak perempuan & wakil pihak lelaki


Janji Di ikat... 

Senyuman Seri Bakal Pengantin.. :)

Tuesday, February 12, 2013

Pak Pak Bung Bung Bung!

Hello !! Hai!!

Yeay!! Ai sangat2 happy... sebab my younger Broth dah Bertunang!!!!Yeeehuuu

"Pak dukun Batunang Pula,
Batunang dengan anak dara..
Anak Dara... Anak Dara...."

Chheeewaaaahhh gitew.... letter on i upload gamba k? tak sempat nak save dalam PC lagi u uoulssss.....!

Ok lah, i nak wish untuk adik ai ni :

Warkah Dari Kakakmu,
Adikku Sayang.. Ahmad Azaani Ahmad Idrus
Selamat bertunang...
Semoga kau ketemu kebahgiaan diSamping Bakal isteri yang telah kau pilih menjadikan teman hidupmu...
Sesungguhnya kakakmu bahagia dengan apa sahaja pilihanmu..asalkan kau bahagia
Apa sahaja yang kau lakukan.. sebagai seorang kakak.. 
Kau takkan pernah kakak tinggalkan jauh kebelakang....
Semoga semua yang di rancang bakal menjadi kenyataan yang membawa kebahagian Dunia & Akhirat.. Amin.......

ooopppsss ai skema la pulekkk kann.. tapi serious... Ai memang happy k! ok sayangss.. chowssss!

Thursday, February 7, 2013

ChitChating..ting ting ting

Secara Jujurnya. MamiNory nak buat pengakuan... specialllll advice untuk Married Woman, Housewife, Mothers or Widow...,

Ai memang suka lepak2 ni.. tapi bukan lepak MT (atau lebih dikenali - Mesyuarat Tingkap) huhu.. bukan apa... Dari awak dok lepak borak2 yang nth apa2.. pasal laki org ni.. laki org tu... Org ni makan ayam la, tulang la...makan KAKI la... Org ni bergaduh dgn bini la, bercerai la.. addoiii.. TAK PENTING la mek oii..

Awak melepak,  rumah awak berterabur macam rumah gua yg takda penghuni.. suami awak makan g beli kat gerai luar (yang belum tentu bersih dan berkhasiat nye), anak awak lapar2 kat rumah.. apa kebendanya tu... Sebok sangat nak tau "Perkembangan Semasa" la kononya tapi apa pun tak boleh... haiihhh, please change your 'UGLY" social activity dear....

OK. ai bukan tuju kat sapa-sapa pong entry ni (i mean individu..its general for those are married, housewifey, mothers or widow).. tapi sapa yg makan lada hitam dia lah yg panazzz kannnnnnn... kuang kuang kuang...

Sebenarnya lepak tu memang penting... untuk hilangkan stress. Tapi buatlah secara "SOPAN".. dan jangan overdossssss lepak.. alah kalau ketagih sangat  awak buat lah teh tarik ke cekodok ke.. ajak member2 datang umah.. hah lepak lak kau sampai puas... sambil2 tu lg bagos kalau awak sambil mulut sebok bercerita tangan berjalan... sambil2 buat mengait ke... belajar resipi masakan ke... alah susah2 sangat main la kaler2 buku kanak2 tu kan... haaaaa tadelah nampak sangat awak tu asyik nak mengata orang je kan... at least ada jugekkk yg awak buat selain melepak.. ye dop? saya respek kalau org - org Majlis MT ni boleh buat sesuatu yg mcm ni..

Baiklah. Sudah cukup-cukup sudah.....Cukup sampai disini saja... Daripada batin terseksa.. Lebih Baik ku pergi saja.... haaaa cheewahhhh thanks Nirwana Band.. macam sesuai gitu lagu awak untuk Post ai kali ni... Ok Dokie Cutie Pie.. mana yg baik jadikan iktibar, mana yg ai terover..jangan tibai ai k? ai cuma nak uoouulss sedar keburukan MT ni.. yelah... dari sebok nak jaga tepi kain org... baik awak kait kain awak sendiri ye dop? biar nampak cantik gitew.. 

p/s: Ai ni bukannya sombong tak join uouulsss berborak tu ha... tapi tu lah.. macam yg ai cakap tadilah kan... ok takpa kalau u oulss nak i join you MT make sure u made for me cekodok eith tea first.. hahaha.. k bye.



Monday, February 4, 2013

Sekali Lafaz, Dua Kali Lafaz, 4x 8x.. haih..

Hai!! hari ni MamiNory nak gossip ala-ala retis sikit voley? haaaa kannn.. lama dah tak bergossip kat blog senirik... (blog yang nan hado ni ha).. ahaiiiii..

Hurm... ai ni kan.. memang suka baca blog2 hiburan.. cheewaaah.. melebihi baca berita semasa kau! hahahaha apa nak buat.... memang seronok kan baca-baca blog cenggitu...

haaa ni nak story sikit lah...

apa penting ke Sekali Lafaz, Dua Kali Lafaz, 4x 8x.. untuk Menikahi orang yg kita pilih sebagai teman hidup... Hurm.. bagi ai lah kan.. Sekali ke Dua ke Lapan kali ke.. itu semua tak penting sayang oiiiii......... yang penting tu Lafaz yang telah di Sahkan oleh Jurunikah, wali, dan saksi Pernikahan tu.... adddoooiiii...

Mana lahhh ai tak menjerit pasal ni.. yelah.. baca blog2 retis kawen semua dok hapdet.. sekali lafaz lah, dua kali la 150juta kali lah.. kannnn... itu bukan mengaibkan suami2 org tu ke.. secara tak langsung org mulalah sebok dok kata itu ini...

hurm.. udah2 le tu ye tak? lantak le deme nak lafaz berapa kali pon... yg penting SAH.. kannn? tak yah lah korang sebok2 dok ngata berapa kali deme lafaz .. tak penting pong! Mu ke yg menikoh... dok sebok nak hapdet org lafaz bapa kali kannn...

p/s : tapi retis - retis tu takdalah kecoh nye.. yg salu hapdet org2 media lah khannn... hurm.. tak kurang jugak org bukan retis yg nak hapdet pasai kengkawan atau diri sendiri.. apa Sekali Lafaz tu maknanya berlainan ke dengan org yang 150juta kali lapas? Nikmat Perkahwinannya tetap sama dik oiiiihhh... haa kann.. ok tu je la. bye.