Tuesday, June 26, 2012

HomeWork : KAU MEMANG BEST!


**kalau tak dapat baca gambar tu.. ni secara typing.. ;p >>enjoice!<<**


HOMEWORK DAY 1(JOURNAL) – CUSTOMER LOVER
NAMA         : NORIDATUL FADZLIN AHMAD IDRUS
TARIKH       : 13 JUN 2012
Tajuk : KAU MEMANG BEST!
_____________________________________________________________________________________________
Satu pagi yang kelang kabut….

Nadia    : Woi nory!! Kau kat mana??? Dah pukul berapa dah ni?? Ko lupa ke hari ni kita ada Kursus!!
Nory      : Hah?? Kursus? Kursus apa weyh??
Nadia    : Astagfirullah al-azim…ko ni pelupa la… kan kita ada kursus hari ni… yang ‘Customer Lover’ tu..
               kat tingkat 13A.. haiyo…belum tua lagi dah lupa-lupa bagai!..
Nory      : Ya Allah… hari ni ke doooo? Hahaha.. okay aku ‘on the way’ balik ofis ni… aku baru lepas
                breakfast ngan Dhea tadi kat SSM..hehehe..tq kawan..ingatkan aku.. hikhikhik..
Nadia    : Ok.. cepat sikit weyh.. kol bapa la pulak dah ni…
Nory      : Baiklah Cik Nad oiii…..

Hahaha.. ye.. itulah Nory.. kalau korang nak tau..dia ni seorang yang gila-gila sikit… Nampak je macam pendiam.. tapi bila dia dah naik sheikh… Ya Ampun… korang boleh biru-biru muka dengar lawak dia… aku kenal dia masa dia baru join KOIR MIDA haaa.. masa tu Aku,Azue & Huda ingat dia ni pendiam.. masa tu jugak dia baru je masuk MIDA.. kitorang tenguk dia sorang-sorang tersepuk time break.. So, kitorang pun bekenalan la dengan dia.. hurm… memang seorang gadis yang berpewatakan ceria dan senang untuk bergaul dengan orang.. okay lah cukup setakat tu aku kenalkan dia.. nanti kalau puji lebih-lebih makin kembang lah dia yang dah sedia mengembang tahun ke tahun tu… (hehehhe…. Sorry Nory aku kutuk ko! Muahahaha – gelak jahat siap!)

8.45 am, tingkat 13 A – Kursus ‘Customer Lover ‘
Biasalah janji melayu kitorang masuk agak lewat sikit dari waktu yang telah ditetapkan.. hahaha yang kelakarnya Nory tersilap masuk bilik..orang kata 13A dia peginya masuk 13F hahaha…! Nasib baik takda orang kat dalam bilik tu..kalau tak memang kene bahan la seminggu! Kekekeke… Lepas Register dengan Ms. Joy (Facilitator) Nory pun dengan ala-ala konon-kononnya pemalu duduk kat kerusi belakang sekali.. dok dengar Mr. Shah (Assistant Fasilitator) membebel..tuk bagi semangat pada para peserta kursus tuk berikan 100% komitmen dalam penyertaan kursus yang akan diadakan selama 2 hari tu..Nory mula-mula dah memang ngantuk dah… mana taknya.. masuk lambat kan.. tapi tak lama dia camtu.. dalam setengah jam Nory dah mula berani ‘Raise up her hand!’ hahahaha kannn aku dah cakap.. dia tu sekejap je boring..kalau benda tu boleh masuk dalam otak dia..memang dia jadi agak terlebih inspirasi sikit..muahahaha… oh ye.. salah seorang fasilitator untuk kursus tu adalah Mr. Nazril Idrus a.k.a Nas.. (ala..husband Sazzy Falak yang cute miut tu…) nice tak? Hehehe.. anyway he is the good facilitator tau…

Azie       : Nory!! Kita kambing… yess! Orang dapat satu kumpulan ngan awak!
Nory      : mmmbbeeekk… hehehhe… terbaik!

Azie dengan Nory dapat jadi satu kumpulan…fuhhh! Memang energetic betul kumpulan diorang… kejap-kejap muka diorang pegi depan.. hahaha.. kawan aku tu memang semangat sikit kalau benda-benda camni..bekas cheerleader lah katakan.. ehhh..korang jangan terkejut tau… dulu dia aktif gilababas dalam cheerleading kat sekolah.. tapi dulu la..hahahaha kalau sekarang nak suruh dia buat?? Kekekke.. memang tak la kan… badan dah ter’over slim’ badan dah terlebih ‘oksigen’ la katakan kekekke…


Banyak elemen – elemen yang telah diterap masuk dalam hati dan kotak pemikiran peserta kursus kali ni.. sampaikan yang pendiam macam Azie tu boleh melonjak – lonjak keseronokkan bila satu-satu aktiviti dijalankan… tapi dalam banyak-banyak kumpulan yang ada..kumpulan Nory memang agak ter’over’ sikit.. hahaha taktau la apesal.. mungkin diorang ni semuanya satu kepala tapi tak pernah lepak sama-sama pun… Cuma kenal-kenal macam tu je.. yup..’that is what we call LOVE…’ ‘ and one more thing’ orang tua-tua pernah cakap.. tak kenal maka tak cinta… memang kagum dengan Nory sebab dia boleh ‘adapt’ diri dia dengan ahli kumpulan yang lain supaya ‘teamwork’ diorang ‘firm’.. oh yeah Nory!! Congrats!

En. Nazril             : Ok guys, sila tepuk bahu kawan sebelah dan cakap kat kawan sebelah anda; “Anda
                               seorang yang Hebat!!”
Crowd                   : (Sambil tepuk bahu kawan) “Anda seorang yang Hebat!!” wuuhhoooo…

Daripada topik ICEBERG, PRINSIP, KASIH, BIG HEART lepastu pulak di sulami dengan DEKLARASI kemudian disusuli dengan ‘action’ berdasarkankan ayat-ayat deklarasi Nory dan ahli kumpulannya Kyra,Azie,Najmah & Ieja semangat mengumpul mata untuk kumpulan mereka.. mana taknya diorang ni telah menerapkan segala elemen yang telah di ’tutor’ kan iaitu ‘100% participation’.. jadi setiap kali untuk buat ‘action’ atau apa-apa pendapat; Nory dilihat sentiasa memberikan penyertaan yang bagus untuk pastikan dia tidak ketinggalan.. walaupun 1% daripada penyertaan kursus tersebut…
fuhh.. Apapun Nory… KAU MEMANG HEBAT!!
Day-1, ditamatkan dengan ‘Homework’ yang telah diberikan oleh Mr. Nazril..dan apa yang diperlukan untuk peserta adalah untuk ‘Learn & Review’…………. Jumpa esok ye Nory?? Selamat ber’Homework’ kawan!!

Nadia    : Nory! Jum balik… perghh.. semangat betul kau tadi??
Nory      : hahaha.. kau tu pon.. apa kurang nye?? U are the best Nad! I trust you can do better than me
               kawan!
Nadia    : Thanks Kawan!! Love you so much!!  Mmuuahhh…..
Nory      : I love u too buddy!
J

2 comments:

Anonymous said...

sedeyy dowhh bace blog ko..menanges jurai2 air mater....

gloryahatty said...

hehehe.. TQ sudi baca! ;) sapa eh nih yang baca?