Tuesday, June 26, 2012

Me & U.. -picture means a thousand words-

nothing much can i say.. only Allah knows why i love this picture... ;) 

Kursus Oh Kursus..+ Kerja Oh Kerja

;) banyak betul kurus yang aku join untuk tahun ni..termasuklah kerja luar pejabat.. ;) tak busy sangat.. cume tempoh antara satu aktiviti ke aktiviti yang lain agak dekat jaraknya... 


Penat Tapi BEST!! anyway.. TQ HRD & MIDA... Pengalaman yang paling Best untuk aku kenang bila dah 'lama' nanti.. hehehehe..

Kursus yang paling BEST!! : TeamBuilDing, Taman Negara

Team yang best! Intake yang Sporting! ;)

Peserta Wanita

Masing-Masing muka baru lega dari cuak.. Sebab kena Buat Aktiviti yang
Super Adventure.. Canopy Walk


MemberBest - Water Drafting - 

Customer Lover, MIDA :


Dari kiri : Azue,Nad, Azie (Baju Hijau),Azza Sabah & Me!!

Peace!! ;p

'Aku Hebat!!' Dush! Dush! Dush!

Continental Hotel, Seminar Outsourcing :


Thank You MIDA

HomeWork : KAU MEMANG BEST!


**kalau tak dapat baca gambar tu.. ni secara typing.. ;p >>enjoice!<<**


HOMEWORK DAY 1(JOURNAL) – CUSTOMER LOVER
NAMA         : NORIDATUL FADZLIN AHMAD IDRUS
TARIKH       : 13 JUN 2012
Tajuk : KAU MEMANG BEST!
_____________________________________________________________________________________________
Satu pagi yang kelang kabut….

Nadia    : Woi nory!! Kau kat mana??? Dah pukul berapa dah ni?? Ko lupa ke hari ni kita ada Kursus!!
Nory      : Hah?? Kursus? Kursus apa weyh??
Nadia    : Astagfirullah al-azim…ko ni pelupa la… kan kita ada kursus hari ni… yang ‘Customer Lover’ tu..
               kat tingkat 13A.. haiyo…belum tua lagi dah lupa-lupa bagai!..
Nory      : Ya Allah… hari ni ke doooo? Hahaha.. okay aku ‘on the way’ balik ofis ni… aku baru lepas
                breakfast ngan Dhea tadi kat SSM..hehehe..tq kawan..ingatkan aku.. hikhikhik..
Nadia    : Ok.. cepat sikit weyh.. kol bapa la pulak dah ni…
Nory      : Baiklah Cik Nad oiii…..

Hahaha.. ye.. itulah Nory.. kalau korang nak tau..dia ni seorang yang gila-gila sikit… Nampak je macam pendiam.. tapi bila dia dah naik sheikh… Ya Ampun… korang boleh biru-biru muka dengar lawak dia… aku kenal dia masa dia baru join KOIR MIDA haaa.. masa tu Aku,Azue & Huda ingat dia ni pendiam.. masa tu jugak dia baru je masuk MIDA.. kitorang tenguk dia sorang-sorang tersepuk time break.. So, kitorang pun bekenalan la dengan dia.. hurm… memang seorang gadis yang berpewatakan ceria dan senang untuk bergaul dengan orang.. okay lah cukup setakat tu aku kenalkan dia.. nanti kalau puji lebih-lebih makin kembang lah dia yang dah sedia mengembang tahun ke tahun tu… (hehehhe…. Sorry Nory aku kutuk ko! Muahahaha – gelak jahat siap!)

8.45 am, tingkat 13 A – Kursus ‘Customer Lover ‘
Biasalah janji melayu kitorang masuk agak lewat sikit dari waktu yang telah ditetapkan.. hahaha yang kelakarnya Nory tersilap masuk bilik..orang kata 13A dia peginya masuk 13F hahaha…! Nasib baik takda orang kat dalam bilik tu..kalau tak memang kene bahan la seminggu! Kekekeke… Lepas Register dengan Ms. Joy (Facilitator) Nory pun dengan ala-ala konon-kononnya pemalu duduk kat kerusi belakang sekali.. dok dengar Mr. Shah (Assistant Fasilitator) membebel..tuk bagi semangat pada para peserta kursus tuk berikan 100% komitmen dalam penyertaan kursus yang akan diadakan selama 2 hari tu..Nory mula-mula dah memang ngantuk dah… mana taknya.. masuk lambat kan.. tapi tak lama dia camtu.. dalam setengah jam Nory dah mula berani ‘Raise up her hand!’ hahahaha kannn aku dah cakap.. dia tu sekejap je boring..kalau benda tu boleh masuk dalam otak dia..memang dia jadi agak terlebih inspirasi sikit..muahahaha… oh ye.. salah seorang fasilitator untuk kursus tu adalah Mr. Nazril Idrus a.k.a Nas.. (ala..husband Sazzy Falak yang cute miut tu…) nice tak? Hehehe.. anyway he is the good facilitator tau…

Azie       : Nory!! Kita kambing… yess! Orang dapat satu kumpulan ngan awak!
Nory      : mmmbbeeekk… hehehhe… terbaik!

Azie dengan Nory dapat jadi satu kumpulan…fuhhh! Memang energetic betul kumpulan diorang… kejap-kejap muka diorang pegi depan.. hahaha.. kawan aku tu memang semangat sikit kalau benda-benda camni..bekas cheerleader lah katakan.. ehhh..korang jangan terkejut tau… dulu dia aktif gilababas dalam cheerleading kat sekolah.. tapi dulu la..hahahaha kalau sekarang nak suruh dia buat?? Kekekke.. memang tak la kan… badan dah ter’over slim’ badan dah terlebih ‘oksigen’ la katakan kekekke…


Banyak elemen – elemen yang telah diterap masuk dalam hati dan kotak pemikiran peserta kursus kali ni.. sampaikan yang pendiam macam Azie tu boleh melonjak – lonjak keseronokkan bila satu-satu aktiviti dijalankan… tapi dalam banyak-banyak kumpulan yang ada..kumpulan Nory memang agak ter’over’ sikit.. hahaha taktau la apesal.. mungkin diorang ni semuanya satu kepala tapi tak pernah lepak sama-sama pun… Cuma kenal-kenal macam tu je.. yup..’that is what we call LOVE…’ ‘ and one more thing’ orang tua-tua pernah cakap.. tak kenal maka tak cinta… memang kagum dengan Nory sebab dia boleh ‘adapt’ diri dia dengan ahli kumpulan yang lain supaya ‘teamwork’ diorang ‘firm’.. oh yeah Nory!! Congrats!

En. Nazril             : Ok guys, sila tepuk bahu kawan sebelah dan cakap kat kawan sebelah anda; “Anda
                               seorang yang Hebat!!”
Crowd                   : (Sambil tepuk bahu kawan) “Anda seorang yang Hebat!!” wuuhhoooo…

Daripada topik ICEBERG, PRINSIP, KASIH, BIG HEART lepastu pulak di sulami dengan DEKLARASI kemudian disusuli dengan ‘action’ berdasarkankan ayat-ayat deklarasi Nory dan ahli kumpulannya Kyra,Azie,Najmah & Ieja semangat mengumpul mata untuk kumpulan mereka.. mana taknya diorang ni telah menerapkan segala elemen yang telah di ’tutor’ kan iaitu ‘100% participation’.. jadi setiap kali untuk buat ‘action’ atau apa-apa pendapat; Nory dilihat sentiasa memberikan penyertaan yang bagus untuk pastikan dia tidak ketinggalan.. walaupun 1% daripada penyertaan kursus tersebut…
fuhh.. Apapun Nory… KAU MEMANG HEBAT!!
Day-1, ditamatkan dengan ‘Homework’ yang telah diberikan oleh Mr. Nazril..dan apa yang diperlukan untuk peserta adalah untuk ‘Learn & Review’…………. Jumpa esok ye Nory?? Selamat ber’Homework’ kawan!!

Nadia    : Nory! Jum balik… perghh.. semangat betul kau tadi??
Nory      : hahaha.. kau tu pon.. apa kurang nye?? U are the best Nad! I trust you can do better than me
               kawan!
Nadia    : Thanks Kawan!! Love you so much!!  Mmuuahhh…..
Nory      : I love u too buddy!
J

Wednesday, June 6, 2012

Perfume oh Perfume!

SRISARI HERBS SDN BHD
EDP,EDT, Cologne, Splash, Floral Water, Home Fragrance, Massage oil 
Product of Malaysia

PRICE:FOR 250ML:RM140.00
FOR 500ML:RM250.00
FOR 1LITER:RM375.00

SPRAY (8Ml):RM16.00
ROLL ON (8ML):RM15.00
ROLL ON:(5ML):RM10.00

Note : Wangian in diinspirasikan daripada wangian jenama antarabangsa, Pihak kami tidak mempunyai kaitan dengan mana-mana syarikat tersebut. Senarai jenama di atas hanya menunjukkan bauan yang sama seperti wangian jenama tersebut.


Monday, June 4, 2012

Sabah punya memori ;)

i love you too sayang

Rumah Terbalik


Ladang Teh Sabah

Ladang Lembu, Sangat Sejuk Kat Sini

Belakang kami - Gunung Kinabalu

Ikhlas Setia Abadi - Chhheewwaaaahhh ;p

Our TouristGuide - Zulhdi.. Thanks a lot Bro!

Pine Resort, Kundasang

Kabus Gunung Kinabalu

Start our journey @Porink

CanopyWalk

Adoi... nak tercabut jantung naik ni!!

Jum mandi kolam air panas? kat sini ada macam2 air! air terjun, air panas, air sungai..yang menariknya.. air ni datang dari kaki Gunung Kinabalu


Raflesia, rasa taknak pejam mata tenguk bunga ni depan mata!

Going to Pulau Manukan, Mamutik dan Sapi

On the way nak terbang ke awannnnnnnn - ParaSeiling kut nama dia

Muka lepas naik Paraceiling... Naik tau! best giler!

Whhoooppsss...

Rumah Panjang @ Muzium Sabah

Pelamin Bajau Laut

Keadaan Rumah Orang Bajau

Bye Sabah! Kenangan Paling Indah!


Friday, June 1, 2012

am i not a good sister for you sis?

Sometimes i really need you to hear my problems.. Chit-Chat with me.. be a friends with you....
I always trying to be the best sister for you.. but u always ignored me... 

Sis, 
If you read this letter.. I Just Want to let you know...

" I'm always be with you.... i really miss you... i still love u even u always let me down... your children is like my children... who ever make you sad or mad.. i also feel the same... ;( i'm begging u....please stop ignored me.."

#realymissmyBigSisteralot!Ya Allah, please let my sister know that i really wanted her to be a apart of my life..#

p/s : pernah my aunty ask me.. that i really 'manja' with my kakak2 ipar.. aunt... u know y? that is because i miss my sister... that's why i 'tumpang kasih' with my sis in law.. by the way my sisinlaw are the best sister in the world.. ;) tq to both of u - lovelysisInLaw.. tapi i still miss my bigsis.. ;(