Thursday, May 10, 2012

HoneyBulan :)

Hello beauty!!,

Sebenarnya Bulan 4 ritu ada berjalan ke Sabah (bercuti-cuti bersama yang tecayang)  sempena Annyversary kami yang ke-2.. Alhamdulillah... sudah 2 tahun usia perkahwinan kami.....

Sabah - tempat yang betul-betul menarik... sesuai untuk memadu kasih gitteww.. hehehe... habis merata jugak la jelajah Negeri di Bawah Bayu tu... tapi.. tak semua tempat boleh pergi.. sebab jarak antara satu daerah ke daerah yang lain ada yang ambil masa paling kurang 40 minit/km sejam.. tu yang paling minimum.. ada yang Hampir memakan masa 9jam untuk sampai ke destinasi.. wahhh menarikkan ?? ye itulah sabah... Sebuah negeri yang penuh dengan kehijauan... Alhamdulillah dengan izin-Nya aku selamat pergi dan pulang dengan penuh kenangan terindah.. ;)

Bertolak 8 April 2012

Sampai kat Kota Kinabalu kami disambut oleh member suami yang duduk kat sana.. dia kenalkan tukang guide untuk bawak kami ronda2 sekitar KK... mula-mula memang nak ambik ... tapi tak jadi.. tapi bila pikir-pikir balik... husband aku amik gak... sebab.. dia baru lepas operation.. tak boleh nak memandu lama... sebab perut dia masih dalam tempoh recover.. pastu dia takut sesat + pening = gaduh la jawabnya hehe tu yang last minit confirm amik terus.... serious.. sabah punya jalan banyak pening... kalau nak pergi ke satu2 tempat tu.. jalan yang kene redah semuanya simpang2 kecil...

firstDay, Check-In kat Promenade Hotel... :) memang puashati sangat-sangat.. services yang menarik, bilik yang sangat cantik.. (ngadap laut tau..) ada evening cocktail, breakfast, dinner.., katil boleh request King / Queen / 2 singgle bed, boleh ke spa, swimming, jakuzi... korang nak tau berapa? untuk satu hari.. RM245.00.. haaa murah kan? kalau hotel lain.. kebanyakkan untuk ClubFloor RM500.00++  tapi aku check in situ untuk satu hari je la.. sebabnya esok tu kami akan bertolak ke Kundasang... malam tu jalan-jalan kat pasar malam kg.air... borong habis mutiara... ;p lepastu rest dulu.. firstday la katakan.. hikhikhik..

9 April 2012 - 10 April 2012 = Ulang tahun perkahwinan kami! yeay!!! ;p

Dalam perjalanan ke sana kami singgah di Rumah Terbalik, menarik rumah tu.. semua duduk dalam keadaan terbalik!! kerusi meja semua kat syiling... Lantai dia kat bahagian atas, bumbung kat bahagian bawah.. tapi sayang.. kat kawasan dalam rumah tak dibenarkan untuk bergambar.. ;(..


Kundasang - Tempah yang paling aku rindu.... Kundasang... kawankuh... jangan lepaskan peluang ke Kundasang k.. kat sana Baaaanyakkkkk sangat perkara yang menarik.... tempat dia jeeejukk.. sama macam cameron highland.. (tapi saya tak pernah ke Cameron lg... nnt ada rezeki bolehlah pergi) kat sana ada Ladang Teh, Ladang Lembu, Strawberry, ada tempat yang extreme untuk kita buat aktiviti lasak... ada kolam air panas, ada kolam yang dibuat untuk manda manda.. tapi yang sangat2 menarik.. kolam tu tak guna air paip.. kolam tu guna air sungai kaki gunung kinabalu.... ye sayang.. please pergi.... tempat tu memang

BEST!! kat sana aku menginap kat 'Pine Resort' subhanallah resort yang cantik.. terletak hampir dengan gunung kaki Gunung Kinabalu, pagi2.. akan nampak kabus tebal kat gunung tu.. sebelah petang akan nampak cahaya matahari yang cantik di sebalik gunung.. ;) kat sini dia sediakan breakfast & Lunch + Karaoke 8mlm - 10 mlm = RM 124.00 sehari... berbaloi kan? tempat cantik, pemandangan menarik, services yang baik, makanan sedap... ;) kalau ada peluang aku nak duduk sini lebih dari seminggu!! oh Pine Resort!! kau buat aku angau kejap bila teringat pemandangan kat sana.. ;p

ontheway balik ke KK, kami singgah di Ranau, tampuruli, tenguk bunga raflesia, lagi apa eh? haiyoo lupa sudah.. heheh... tapi Kundasang memang terbaik! pergi tau!

11 April 2012 - 12 April


Kembali ke KK malam.. singgah pasar tuk sambung shop shop ;p lepastu.. check in ke KingPark Hotel, KK.. RM160.00 untuk 2 hari.. urmmm boleh lah hotel ni... setakat tuk tido jelakan.. ;p recept je nampak cantik tapi bilik biasa je.. takpalah namapun nak membajet kan.. hehehe.. lastDay kat sabah kami jalan2 kat rumah panjang sabah, muzium sabah... makan seafood, urmm.. ala banyak tempat tapi lupa nama.... tapi memang best .. banyak sangat sangat banyak tempat menarik kat Sabah... udara yang betul-betul Segar!
Alhamdulillah.. 12 April 2012 pukul 9 malam.. kami touchdown di LCCT... Kenangan ke sana betul-betul bermakna.. ;)

Sekian, berakhirlah percutian kesana... gambar akan di update pada entry seterusnya.. ;) 
i love Sabah! mmuah... :)

Special Thanks to :

  • TQ so Much to our tourist guide (Mr.Zuhdi), terimakasih banyak2.. oh ye.. dia memang seorang T.G yang baik, dan boleh bertolak ansur.. paling penting dia sporting.. hehehe TQ ba..bawak kami jalan2 ya? 
  • Terima Kasih Kawan! Peddy, Jalis, Daus & Pijai.. yang telah banyak bantu kami dari segi transit ke airport & balik rumah..terima kasih banyak-banyak... ;) get ur gift from Malik tau? ;) TQ kawan!

No comments: