Thursday, March 29, 2012

BlogWalking...

Saja Blog Walking.. then terjumpa blog kawan lama saya masa zaman batu dulu... ;) sangat terharu! Sumpah saya rindu awak nana... LOVE - Nory.. BFF...

Nana aku curik post ko.. hehehhe :


:) Bila pulak nama abah aku Nordin kan... heheh.. takpela.. tuk security reason apa salahnya.. sayang.. Kau jugak salah seorang kawan yang aku takkan pernah lupa.. Love you two.... SayangNana!Sumpah! ;) mmuah muah muah!
....speechless....











Coretan & Impian

Hello lovely gloryahatty,


This year nak masuk 2nd year hidup bersama orang tersayangss.. ;) 
Tahun ni ada course team building untuk 3 hari..aiyark..  


hurm.. takpalah lagipon kursus-kursus tu untuk tingkatkan daya ketahanan fizikal & mental... apa salahnya kan?


Impian 2012,


Lebih kepada tumpukan perhatian kepada kemengandungan... InsyaAllah... kami Xtra tumpukan pada mendapatkan hasil (zuriat) ;), doakan kami ye? kalau ada rezeki... Alhamdulillah.... tahun depan kami dapat peluk cium lambang keagungan kasih sayang Noridatul Fadzlin & Abdul Malik...


*impian yang amat tinggi... *

Wednesday, March 28, 2012

Kesah MyTuitionClass

Subjek : Sains & Teknologi
 # Momy, mira nak belajar macam nak guna komputer boleh? (muka mintak di fahami)
* urmm tapi kat dalam rumah momy mana ada komputer la sayang..
   (suara memujukss, sebab malas nk bukak laptop)
# Laptop tu kan ada? sama kan laptop ngn komputer? (buat-buat muka comel)
(perasaan ; adess malasnya aku nak bukan laptop tu.... )


* ok2, kita belajar guna keyboard dulu boleh?? (harapan agar mira setuju)


# boleh2, hehehe.. yeay! (muka happy plus terus berlari ambik beg laptop)


Selepas proses mengajar guna keyboard... macam mana nak guna.. tangan kat mana... numbering, simbol, fungsi ctrl, capslock, shift & sebagainya......


# TQ momy... mira suka belajar komputer.. nanti momy ajar mira pasal komputer lagi boleh? pleaseee......
* ok, boleh.. tapi hari cuti k? hari biasa kita kene study subjek2 penting okeh?
# Okay...... ;) 


Kelas tamat pukul 10.00 malam..... tapi sebelum subjek Sains & Tekonologi tu ada belajar membaca & menulis Jawi & Maths... Alhamdulillah.... Mira seorang kanak-kanak yang senang tangkap apa yang di ajar... semoga dia sentiasa terang mata hatinya untuk menimba pelajaran.... :) LoveYouAmirah....




(Gambar; mira, Umi mira & ammar..)



Tuesday, March 20, 2012

Telefon Bimbit





:( rasa macam tak betoi.......


                                Rasa Macam Duduk Dalam


Sebab nya ....
  tertinggal kat dalam

p/s ; Encik Malik laa... g kuar kan hp saya lam bag sebab nak pinjam buat call pastu telupa nak masukkan balik... :(  maknanya hari ni gagahkan diri tuk harungi dunia tanpa henpon untuk tempoh 8 jam.... tik tok tik tok..... ;'(

Monday, March 19, 2012

Ujian KPSL / Sabah?

Serba salah...


Tarikh Ujian KPSL yang kata Aimi sepanjang dia berkhidmat selama 5 tahun di MIDA ni baru pertama kali di buat... Tapi, Tarikh yang sama jugak aku berhijrah sebentar ke Kota Kinabalu, Sabah.


"Buntunya ya Allah..." apa keputusan terbaik?




Selepas hampir satu minggu berfikir dan bertanyakan pendapat Suami dan teman - teman sepejabat; Suami kata tak kesah.. kalau nak ambik ujian tu.. tak pa.. pergi sana lain kali. Tapi kata teman-teman sepejabat pulak... rugi tak ambik... peluang datang hanya sekali sekala... Astagfirullah al-azim.. pening jugak nak buat keputusan.






Tapi pagi tadi lepas berbincang dengan Aimi Qila.. dia kata ambik ujian tu kalau LULUS tak semestinya kita dapat naik; dan berkemungkinan ianya hanya untuk menambah Rekod Perkhidmatan.. tapi kalau rezeki... InsyaAllah dapat naik.. Jadi kesimpulannya, Ujian tu hanya lah sebagai batu loncatan.... sekiranya sudah sampai rezeki kita.. kita boleh naik.. tapi kalau belum lagi.. maknanya masih kene berusaha lagi.. (tapi jangan kipas mengipas sudah larr.. hehehe)...


Alhamdulillah.. aku tekad...


Aku tak ambik ujian tu.. takpalah.. buat apa nak tergopoh gapah kan? Nanti yang dikejar tak dapat.. Yang di kendong berciciran...... Aku berserah... sebab dalam minda aku.... memang dah tak sabar nak pergi Sabah.. so kalau aku ambik ujian tu... konfem fikiran aku tak mampu nak jawab soalan-soalan Ujian.. hehehehe



TQ tuk husband and kawan-kawan yang banyak bagi pendapat.. ;) Lot of love from me tau!! mmuuahhh! Tanpa korang semua mungkin aku buat keputusan yang tak berapa baik.... thanks again.... ;)

Orang "_ _ _ _" takkan cakap dia "_ _ _ _"

Salam,

Orang "_ _ _ _" takkan cakap dia "_ _ _ _" ... apa yang "_ _ _ _" biarlah hanya dibiarkan "_ _ _ _"....

::Bersyukur lah dengan apa yang dikurniakan..  tiada yang lebih mulia daripada memanjatkan kesyukuran pada yang Esa.... Pelihara lah dirimu untuk sentiasa bersedia untuk di panggil Ilahi..., sesungguhnya kematian sentiasa dekat dengan kita.. semuanya terpulang pada-Nya untuk mengambilnya.... Ingatlah, apa yang kita ada selama ini hanyalah pinjaman... bayarannya kita akan hadapi saat kita berhadapan dengan-Nya... Subhanallah::

Sekian.

Wednesday, March 14, 2012

Alhamdulillah..

Syukur padamu Ya Allah! Satu dah ditunaikan .... harap semuanya berjalan lancar dengan izinmu Ya Allah.....

Alhamdulillah Syukur......

note ; Mak, Kak Sue, Kak Sita...tunggu ----- kami ye? terima kasih di atas bantuan yang dihulurkan tika kami dalam keadaan genting.... Semoga kalian mendapat Rahmat yang tidak terhingga oleh-Nya.. amin..

....peace no WAR!...

Kalau ikutkan jiwe memang dah lama jadi kenangan... syukur tahap kesabaran masih ada.... apa boleh buat kan... Sabar, Sabar dan Sabar....

Takda yang lebih indah selain daripada menahan sabar menjadi bara api...

Sekian.

Rasa tak sedap..

Aku nak buat spotchek nanti.. tunguuuuuuuu... kau selongkar sana sini.. tujuan apa haaa? pastu tetiba ko ada 'TOR" tu.... pencurik!! ko tunguuuu.. t aku selongkar..... aku deleted menatang tu...

;-memang menyampah dengan org pantang lepa cmtu!... ;-

Recover

Alhamdulillah....
Malik makin pulih.... dah boleh jalan laju sikit, dah boleh duduk n baring atas lantai... tapi still solat duduk.. sebab tak boleh membongkok lagi.. ;)

Terima Kasih Ya Allah... kau telah memulangkan semula sedikit - demi sedikit keupayaan suami ku.. :)

Thursday, March 8, 2012

Pasar Punya Cerita...

Hai Blogsss,

2 hari lepas kuh g pasar dengan biras kuh kak ngahs... Beli barang keperluan.. terutama untuk c dia yang sedang sakit... tapi bila balik dari pasar aku rasa sedih.. Sebab selalunya.. kalau barang-barang semua dia yang angkat bawak naik rumah.. tapi kali ni... kuh mengangkat seorang diri... Rasa nak menangis... tapi ku tahan.. n kuatkan semangat demi  dia.... ;)

:- perlukan kekuatan mental dan fizikal saat ini -: Thanks to my beloved mother in law... sebab tolong jagakan makan minum Malik sementara Awie kerja.. ;( thanks a lot mom.... love u.... :-

Tuesday, March 6, 2012

Dugaan datang lagi.. ;)

Salam Blog,
Sesungguhnya Allah s.w.t itu akan menguji kekuatan hambanya mengikut tahap kekuatan dia untuk berdepan dengan ujian yang diberi.. Makin banyak dugaan yang datang makin banyak kita di uji..Makin kita dekat dengan Pencipta Alam Semesta.. InsyaAllah...Setiap kesakitan dan dugaan yang dihadapi dapat mensucikan kita dari dosa lampau..Allahualam...InsyaAllah Amin...Semoga dugaan yang datang ini dapat menguatkan lagi kasih sang isteri.... 

Pada 01 Mac 2012, suami ku telah dimasukkan ke Hospital Pusrawi, Jalan Tun Razak untuk menjalani pembedahan di bahagian perut.. Dia telah disahkan oleh Doktor Pakar, Dr.Shahrol  mengidap Appendix..dimana  perlu menjalani pembedahan untuk mengelakkan ianya terus membengkak dah seterusnya pecah dan boleh menyebabkan kematian... Alhamdulillah... pembedahan berjaya dibuat pada 01 Mac 2012, 10malam hingga 11.30malam... 

1 hari sebelum warded

1st Day,  Tag Katil: Wad Ad-Naeem, Tingkat 5, Bilik 16 Katil 2 

Tag Tangan


1 jam sebelum pembedahan

Kenangan sebelum pembedahan dibuat

1 jam selepas pembedahan

2nd Day, Doc Bukak Plaster Pembedahan 

16 Jam selepas pembedahan.. Alhamdulillah dah boleh duduk

3rd Day, Tunggu keputusan Dr.Shahrol untuk Discharge


Alhamdulillah... Semuanya Selamat



Terima Kasih Dr.Shahrul & Jutaan terima kasih Hospital Pusrawi kerana telah merawat suami saya.. Tak Lupa pada GL MIDA..;) Alhamdulillah... Semuanya berjalan lancar


Sekian, Semoga suami kuh cepat sembuh seperti sediakala.. sekarang ni dia dalam proses recover balik semua kekuatan yang ada... yang paling aku kagum.... Dia tetap tunaikan tanggungjawabnya sebagai umatnya.. walaupun dalam keadaan uzur... mula-mula kami semua kata takperlu tunaikan dulu sebab awak tak kuat lagi.. tapi dia gagah kan jugak dirinya untuk bersujud padamu.. Alhamdulillah... Ya Allah.. kau permudahkanlah kesakitan yang ditanggungnya..... Aku hanya mampu berserah dengan ketentuanmu... 

p/s; Semoga cepat sembuh ye sayang? Awie sentiasa ada dekat dengan abang..InsyaAllah..