Wednesday, January 18, 2012

Lagenda Biru

Salam Blog,

Motor kami .. Lagenda 110z (Beli - 2007,Special Editon - Blue White) akan menjadi hak milik orang lain masa beberapa hari lagi... ;( banyak kenangan dengan motor tu...

Teringat masa mula-mula nak keluarkan moto tu.. Masa tu.. boyfren saya baru keje.. n dah tak tahan nak naik bas.. jadi dia ambik keputusan tekad nak kuarkan moto.... heheh... masa tu pening jugak.. yelah.. dia baru mula keje kan.. saya pulak nak tolong banyak memang tak dapat lah.. sebab time tu keje Sambilan je.. lastly kakak dia penyelamat keadaan... hurm.. jadi Lahirlah lagenda kami.. hehehehe

**Gambar Hiasan, tp ni lah Lagenda tu
Cukup sebulan umur motor tu.. kitorang jatuh motor kat depan Bukit Aman... (phewww!, calar tangan aku!) tapi moto tade pape.. aku je yang cedera ringan sikit... tapi yang tak berapa menarik.. moto tu memang selalu jatuh... hurm..adlah dalam 5 / 6x jatuh, n yang teruk 2x.. yang first tu masa motor tu masuk umur setahun lebih..(langgar lari, depan polis trafik.. tapi polis tu tak saman pun myVi tu.. siap cakap 2-2 tidak bersalah..wow.. rasuah lah ye cik polis... anak awak nnt mcm mn la agaknya) dan yang final... moto tu xcident...yang memang teruk.... sampai ambulance kene angkat husband and kakak ipar aku bawak pergi HKL... ;( husband aku teruk.... sampai nak bangun, uruskan diri sume kene bantuan.. (Allah je tau penderitaan jiwa aku waktu tu)

So, sejak pada jatuh final tu.. husband aku hantar Motor ke bengkel... hahahhaha yang klaka nye.. mungkin dia marah sangat ngn motor tu... sebab lepas hantar bengkel dia langsung tak ambik tau dah pasal motor tu... Last2 org bengkel call.. ada orang nak beli motor tu.. (pppfftttt!) husband aku trus call aku.. kata "Abang Dah Jual Motor Kita Sayang" ahhahahah.... bukan kata nak kata abang nak jual eh.. tapi kata dah jual!.. geram sangat agaknye.... hihihihi sabar jelah...

Ok. Sekarang saya dah takda Motor dah.. hurmm ;( susah jugak nak gerak sana sini... kalau sume nk g nek kete.. adeh! sesak nafas gak ni.. yelah.. stakat kedai mamak ke pasar malam ke.. mana ada parking yng ssi... iskk... cmn ni?

No comments: