Tuesday, November 29, 2011

Rumah ku Syurgaku

Rumah Sewa Baru Kami....:)

Rumah Papan... Sejuk sangat bila malam .. ;)


Note ; Ya Allah Ya Tuhanku, Kau Bahagiakanlah kami sehingga ke akhirnya... Lindungilah Keluarga Kami, Sahabat handai dan Saudara Sesama Islam kami... Dari Sebarang perkara mungkar... Rahmatilah Kehidupan Kami Hingga ke Pintu Syurga.... Amin.


Penting ke?

Hello Beauty!

Kalau korang baca lama gossip macam beautifulnara ke ohbulan! ke... konfem korang akan tertangkap kat satu ayat ni : Artis Baru, Artis Lama....  iskkk penting ke?

Cth ayat ;
1) Pengajaran dari artis lama kepada artis baru
2) Artis baru masa kini tak menghormati budaya artis lama
3) Artis lama ingin beri pengajaran pada artis baru..


Yarksssss! Tolong la... Wahai artis-artis... ayat tu semua macam korang ni dewa2 je.. pantang antara kalangan kamu tersilap langkah.. wah wah wah. .saman sana, caras sini, Report polis bagai... untuk tegakkan apekebende entah... korangni kenapa?

Kadang-kadang yang berumur tu.. nak tunjuk DIVA kat yang muda.. yang muda pulak nak Tunjuk HOT kat yg berumur.. isk isk isk... kitorang yang membaca / mengikuti laman2 gossip ni kekadang nak muntah dengan artikel2 macam ni.... hurm.. tapi nak buat macam mana kan... dah tu yang kalangan artis suka.



Thursday, November 24, 2011

Fav Song Of Me

Westlife



Season In The Sun

Goodbye to you my trusted friend
We´ve known each other since we
Were nine or ten
Together we´ve climbed hills and trees
Learned of love and abc´s
Skinned our hearts and
Skinned our knees

Goodbye my friend it´s hard to die
When all the birds are singing
In the sky
Now that spring is in the air
Pretty girls are everywhere
Think of me and i´ll be there

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the hills that we climbed were
Just seasons out of time

Goodbye papa please pray for me
I was the black sheep of the family
You tried to teach me right from wrong
Too much wine and too much song
Wonder how i got along

Goodbye papa it´s hard to die
When all the birds are singing in the sky
Now that the spring is in the air
Little children everywhere
When you see them i´ll be there

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the wine and the songs like the
Seasons have all gone
We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the wine and the song like
The seasons have all gone

Goodbye michelle my little one
You gave me love and helped
Me find the sun
And every time that i was down
You would always come around
And get my feet back on
The ground

Goodbye michelle it´s hard to die
When all the birds are singing in
The sky
Now that the spring is in the air
With the flowers everywhere
I wish that we could both be there

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the hills that we climbed were
Just seasons out of time

We had joy we had fun we had
Seasons in the sun
But the wine and the song like the
Seasons have all gone
( 3X )

Wednesday, November 23, 2011

Pelik tapi benar

Kamu kata benci.. tak suka... urmmm nak menjauh...mengata yang tak sedap di dengar;  tapi bila apa2 yang ada kat sini kamu dok update status semuanya... apa-apa pun.. blog ni memang open for public.... Jemput-lah baca ye sayang ye? kuh tak private pun... Bak kata sorang  kawan... 

Blog?
untuk org baca kan?
untuk share info kan?
Kalo tknk org baca,tu bukan blog nama nye!
tu DIARY!

hehehhehe... Selamat Membaca Sayang... mmmuuahhhh. terima kasih sebab masih sudi mengambil tahu pasal diriku ini.........hheheheheh

Lot Of Love;
...Awie...

Monday, November 21, 2011

Seia Sekata

"Semua orang ada masalah.. orang yang tiada masalah ialah orang yang dah lama mati...."

Keputusan ni tekad. Kalau masih ada.. ada lah... kalau dah takda... mungkin ada di lain muka...

;)....

Friday, November 18, 2011

Amboi Mulut!

BUSUK gila! cam H.....ng!
Mulut Busuk Serupa Longkang! Teringin Nak Makan Kaki ke?

Hambik kau!! Sedap tak Kaki ni??

Thursday, November 17, 2011

Untuk Apa?

Awak call si A untuk jumpa.. then A kata sibuk tengah banyak kerja.... awak kata pulak nak no telefon B untuk nak dapatkan no telefon C.... pfffttttt! apa tujuan awak ni sebenarnya? haishhhh... apa-apa je lah asalkan ABC tu tak terganggu....




p/s ;- tapi pelik kenapa nak jumpa A&C? dan betambah2 pelik bila awak call A untuk dapatkan no C sedangkan awak boleh call F atau G direct tuk dapatkan no C.... hurm.....

Wednesday, November 16, 2011

Kata Orang

Orang pernah cakap.. Kalau kita marah kita tengok muka orang tu bila di dalam keadaan tidur... (terutama untuk pasangan suami isteri) untuk merasakan sama ada kita masih sayang atau bertambah marah masa tengok keadaan dia waktu tu... Tapi kalau takda rasa marah pun boleh jugak buat.. untuk menambahkan lagi rasa Sayang pada pasangan...InsyaAllah...

Saya Pernah Cuba Perkara Di Atas ;) :-
ini hanya gambar hiasan ;)

Ye... Memang betul... Rasa Tenang, dan nth..... rasa macam hilang semua masalah.....Satu perasaan yang susah nak simpulkan.... Saya Sayang Dia... ;)


Cubalah kengkawan.....;) Bak kata Scha kat iklan - Aku dah!! hehehehehe.....

Tuesday, November 15, 2011

Pagi Selasa

Alhamdulillah.. aku lebih tenang sekarang dari sebelumnya... 
Terima Kasih padamu mengizinkan aku memperoleh ketenangan ini... ;)

Entry semalam telah di deleted atas sebab-sebab tertentu... (terlalu emosi masa menaip) hurm... bak kata pepatah 'Hari ini lebih baik dari semalam'... InsyaAllah...

Muhasabah diri amat penting dalam melaksanakan dan membimbing diri untuk jadi lebih baik dari yang sebelumnya.. InsyaAllah.. ketenangan akan datang dengan sendirinya

Berfikir Rasional & Meminggirkan perasaan negatif.. banyak mendatangkan kebaikan dalam sesorang individu itu apabila dia dilanda masalah yang mengganggu jiwa dan perasaan.

Alhamdulillah aku masih boleh mengawal perasaan dalam apa jua keadaan... Banyak yang aku belajar dalam mengenal kehidupan.. walaupun kadang aku 'ter'bawak perasaan tidak elok.. tapi tak pernah lama... tapi sedikit sebanyak perkara-perkara sebegitu membawak aku ke arah yang lebih meyakinkan... InsyaAllah....


TERJEMAHAN SURAH AL 'ASR

TERJEMAHAN SURAH AL ’ASR
(MASA)
SURAH INI DITURUNKAN DI MEKAH DAN MENGANDUNGI 3 AYAT.


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

1.Demi masa
2.Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian
3.Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh dan berpesan (nasihat menasihati) dengan kebenaran dan berpesan dengan kesabaran.

KETERANGAN SURAH AL ’ASR

Semua manusia dalam kerugian, kecuali orang-orang yang beriman teguh dan beramal soleh, serta suka nasihat menasihati tentang kebenaran serta kesabaran. Orang yang soleh sentiasa menjaga baik hubungan sesama manusia serta hubungan dengan Allah swt. Masa yang berlalu diisi dengan perkara yang berfaedah tanpa membazirkan perkara dengan perbuatan yang sia-sia. Pendek kata sentiasa mengikuti apa yang diperintahkan olehNya dan meninggalkan apa yang dilarang olehNya.

RUJUKAN
KITAB TAFSIR AL-QURAN NUL KARIM
RASM UTHMANI

Monday, November 14, 2011





Tiada Erti Menjauh..dalam kamus hidup ku.. InsyaAllah

...........................................

Friday, November 11, 2011

Jika DiBeri Satu Peluang

Jika diberikan ku satu peluang
Apa yang aku impikan
Pulihkan segala kesilapan
Jika diberikan ku satu peluang
Kembali ke masa silam
Kan ku pilih tarikh kita dulu

Bagai dijanjikan
Pertemuan singkat waktu itu
Bagai dituliskan
Kesetiaanmu

Pernah dulu ku sebutkannya
Pernah dulu ku ingkarinya
Bukan bermaksud
Melukakan hatimu
Ku lakukannya untuk kita
Ku lakukannya demi cinta
Bukan bermaksud
Lyrics www.allthelyrics.com/lyrics/pretty_ugly/ 
Maafkan diriku

Jika diberikan ku satu peluang
Apa yang aku impikan
Diriku dirimu dulu
Jika diberikan ku satu peluang
Tembusi masa depanku
Kan ku suluh tiga tahun dari situ

Saatnya terhenti
Seketika kau terima lafaznya
Saatnya ku nanti
Dikau bahagia 

Thursday, November 10, 2011

Cuci-Cuci Services

Semalam petang sebelum pegi merewang tade keje.. kuh g capture gambar2 kereta kuh semasa ngantar nye untuk cuci.. ummphhh.. kalau nak cuci sendiri memang tak tau la bila tahun lak kan.. heheheh..; humm...sebelum tu kan.. korang pasan tak.. asal kedai cuci keta je mesti di "takhta" oleh kaum India kan? hurm.. macam tu jugak bila bab-bab parking kereta kat kawasan KL nih... apa-pun.. kalau takde services macam nih.. susah jugak kan? hehehhe... Okeh kengkawan.... ini lah keadaannya bila kereta di cuci.. :-

1. Kereta di 'Basah' kan dulu

2. Kene tembak dengan buih sabun....pastu kene lap

3. Tembak air lagi sekali


4. Kereta di bawak ke tempat lain untuk kene lap, pastu......

5. Tempat Lap kete.. ;p

6. SIAP!!!! babai CarWash!! Thank You So Much!!

Wednesday, November 9, 2011

Ade keje tapi sempat hapdet2 kennn?

heheheh.. itulah noridatul namanya... muahahaha.. keje belambok.. tapi still mengapdet2 bagai.. pastu boleh layan2 Website Gossip sume.. kekekekke... Takpelah.. asalkan keje siap.. dan tak menganggu keje2 yang lain.. ;p... DONE!! dah siap sume untuk officer2 len wat report seterusnya tok Sabah Seminar... yeay!! LEGE OTAK AKU..

tinggal nak buat filing ( ergghhh bosannya bab keje yg ni) filing seminar kene buat dgn teliti..ikut jalan cerita seminar tu.. dari A sampai Z... Harap Semuanya berjalan lancar..amin... susah do filing seminar serious! kalau korang duduk division nih... filing seminar lah paling korang risau bila kene buat... boleh histeria kalau carik bende tak jumpa... (lagi seram dr tengok al-hijab) muaaahahha..



Kata Orang

Orang kata kita tak patut cepat melatah..& 
tak cepat buat penilaian ke atas orang lain ikut perasaan semasa. 
Sebab lambat laun, sedar atau tak... perkara yang sama kita akan buat pada diri sendiri.. 
Masa tu, dalam tak sedar.. orang akan nilai kita balik.... 

SERIOUSLY, TAKE NOTED! 

Akibat Cuti Yang Panjang....

Hurm.. noridatul ooo noridatul.. seronok cuti? hahahahaha! padan muka ko kan.. Semalam pepagi lagi Puan Lisa dah bbm ko pasal kotak2 Seminar Sabah yang ko tak angkut2 lagi kat LG 2 tu.. haiya... Abang Samat tu tak berhati perut tol lar... kotak2 tu berat do! ko gila nak suruh aku g ambik sorg? Aku tggu Mirul hado dulu... at least boleh die tolong tolakkan.. hurm.. sib baik semalam kak Nurul mengajak mirul g hambik.. hehhehe thanks kakak! uummmahhhh! 

Sekarang ni memang terbaik lah keje aku khennn.... Thanks DI!!! Memang aku sayang pon kat DI nih.! muahahahhaha (laen macam je bunyi kan? kekekeke....) tapi oke lar... sebab dah na masuk 4 tahun aku kene campak kat sini sejak aku mula masuk keje kat sini... Alhamdulillah.... walau kekadang rasa nak LEMPANG2 orang, tapi ada manisnya... hikhikhik.... U MUST ALWAYS THINK POSITIVE Noridatul! kalau nak pk negatif je manjang.. memang sampai bila2 kita tak kemana... toi tak? hikhikhik... 
ni gambar untuk dikenang2 :- 


ini dinamakan proses pengiraan evaluation form dan kedatangan peserta secara manual..


Sekian.................

Tuesday, November 8, 2011

Selamat Hari Raya AidilAdha


Selamat Hari Raya AidilAdha

Friday, November 4, 2011

Selamat Tinggal Sayang...

Halalkan makan minum saya, terima kasih atas segalanya... ;) Saya pergi dulu...


(ayat klise untuk drama melayu..)


layankan lagu ni sebentar ;-



Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Ok dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan
Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal
Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini
Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini
Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)
Walau ku pergi sayangku ( usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal



Thursday, November 3, 2011

Ahmad Ul Zamri

Alhamdulillah... Abang makin pulih.. Semoga dia kekal pulih seperti biasa.. dan;

aku harapkan kalau masih ada jodoh dengan Kak Sue akulah adik yang paling bertuah dalam dunia ni... sebab aku sayang keluarga aku... apa yang berlaku sebelum ni... adalah satu titik permulaan kehidupan.. Buang Yang Keruh ambil yang jernih.... Tapi kalau tiada rezeki antara mereka.. Kami Redha... dan kami takkan lupa kenangan antara kita sekeluarga...

Waiez.... MakLang rindu waiez sangat2... mesti waiez dah lupa maklang kan?.. tapi maklang tak penah lupa waiez..........

Saya Sayang Semua...Sampai Bila-Bila....

Wednesday, November 2, 2011

Pil Clomid

Hurmm..beberapa hari yang lepas saya ada dapat info mengenai 'PIL CLOMID' pil ni adalah bertujuan untuk menambahkan 'telur' pada wanita... dan ianya diambil untuk bagi individu yang bermasalah untuk dapatkan baby... saya terpikir panjang jugak untuk carik kesahihan perkara ni.. search2 internet... dan ini adalah pertikan-petikan individu yang telah ambil pil ni dari susuibu.comlaman sembang.com dan macam2 lagi...

Lepas pada tu pulak, Biras aku Kak Ngah ada cakap jugak pasal PIL ni.. huh.. dalam hati 'maybe i should try kan?'

Hari ni saya ke klinik Catteral (dekat dengan ofis) dan dapatkan maklumat berkenaan dengan Pil ni... Doc kata 'Yes Puan Nori boleh try clomid pil... u may take this pil when ur period come on the 2nd Day', take it for 14 day's then stop until your next period.... (ulang sampai 3 bulan) kalau takda rezeki.... Stop Clomid for 1 Month.. then take Clomid again'... but the side effect is.... your weight...(jeng jeng jeng).. Berat badan mungkin akan naik... Oucchhh.... boleh mental camnih...

InsyaAllah... 14 Nov ni saya memulakan pengembaraan di Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI).. sama ada perlu atau tak untuk ambil clomid... saya pun tak tau lagi.. saya nak tanya pada pakar sakit puan dulu.. kalau boleh... insyaAllah saya ambil....

Apa-apapun.. thanks pada semua yang telah banyak bagi saya sokongan sepenuhnya.... tak kira dari segi masa dan emosi.. Sayang semua... ;)