Wednesday, October 12, 2011

Cerita Pagi 2 (pagi ke lagi nih?)

hehehe,,, sebenanye nak g tau yang mungkin dalam seminggu dua ni akuh dah officially berhijrah ke tempat baru.... ;) tapi agak sedih jugak... 'Rumah Biru Jalan Mati' tu cuma untuk 3 bulan sahaja.. apa nak buat.. takda razeki nak duduk lama kat situ.. lagipun banyak sangat halangan dan cabaran duduk situ.... nak tau apa? hurm... memang banyak.. tapi ada yang boleh storey dan ada yang tak boleh.... 

sebab yang utama... Perjiranan di akwasan rumah tu tak berapa memuaskan.... ramai yang mementingkan diri (terutama jiran sebelah kanan umah akuh) tak tau kenapa tapi mereka selalu mencari kemarahan kami.... hurm.... selamba sidai kain depan umah aku tanpa mtk kebenaran... tu tak pa la lagi.. yang tak best nye... muka tak penah nak senyum..... maklum r dia org timur... (errkkk... tooooottt) macam kitorang ni tak wujud dibuatnya. Aku senyum jangan harap nak senyum balik... jemput kenduri jangan harap nak datang.. apatahkan lagi nak beraya umah aku.. haiya.. pening la jiran camni.. buat sakit kepala... tapi... korang nak tau satu benda tak? Jiran aku nih.. ada satu tabiat pelik..... tengah2 malam suka keluar rumah.. jalan sampai rumah hujung pastu patah balik.... lebih kurang dalam 3x..... paling aku pasan.. time2 dia keluar tu diantara lebih kurang kol lewat 11.45malam - 12 lebih.... hurm... kenapa eh? seriously.. setiap hari dia buat... Aku penah tinjau nak tengok dia buat apa... tapi tak nampak apa pun... cuma berjalan slow2 ulang alik... kenapa ye? ah lantak lah... yang penting aku nak pindah dah... 


alamak dah kol 5 lah! sok la sambung! babai!

No comments: