Monday, October 31, 2011

3rd- Seminar Sabah

Sabah Domestic Investment Seminar, 25 October 2011, The Magellan Sutera Harbour, Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu, Sabah



Aku ke Sabah bah!!! ;) 23 Okt ritu sampai le 26 Okt.. 4hari 3 malam.. phewww! persiapan kesana memang memenatkan.. tapi.. alhamdulillah masa kat sana 100% tiada masalah rumit yang melanda... walaupun diri aku 30% je ada kat Sabah..muahahaha.. mana taknya... 'Bantal Peluk' tade... :(  empat hari tu doe... hikihkhihkhik.. sasau gaklah aku nak lelapkan mata.. ;p tadelah.. gurau je... Alhamdulillah Seminar berjalan lancar dan baik...InsyaAllah (harap-harap report Sabah pun ok lah kan)

Disebalik Seminar sabah...... (jeng jeng jeng)

Hari 1; Masa dalam tengahari, Aku check-in ke bilik 6301 (Tingkat 3 bilik 1) firstly serbu toilet dulu... Masa lam toilet.. aku nampak sekali imbas .. bayang-banyang itam... duduk peluk kaki.. (berbulu itam panjang) terbeliak pandang aku.. tapi secara positif aku cakap dengan diri aku (haiisshhh... bayangan je lah.... tade papelah) maklum r bilik air die.. mak aiiii.. seksi woooo....! susah nak cakap camana... bilik memang superb seksi! sesuai untuk berhoney moooonnn.... hahhahahhaa! ermm... tapi 1st night tu aku tak dapat tidur lena.. dalam kol 2 lebih baru la terlelap.. tu pon terjaga-jaga...




Hari ke-2; Siang macam biasa sekretariat punya tugas... malam g jalan2. pheww... Tido time! ergghh letih kesana sini  impian tidur nyenyak dari malam semalam harap2 termakbul... Baring.. dan cuba lelapkan mata... tapi tak boleh... Last2 Layanlah tv... Dalam pukul 12 lebih malam... tiba-tiba tv takda siaran! aku pun dengan perasaan malas nak bangun nye bercampur marah bangun tutup tv! yelah tgh layan mata nak ngantuk tetiba tv takda siaran.. haiya.... tukar2 channel pun sama jugak.. takda siaran... then aku tutup tv... baring kat katil balik sambil main2 phone.. tik tik! bunyik suis lampu meja mekap terbukak tutup.. hurm... suspen la jugak.. tapi aku PK positif lagi... (mungkin sebab hotel ni pakai plug-in card je utk hidupkan elektrik.. sebab tu la lampu padam kut...) Dalam berfikiran positif perasaan takut mula lah hilang.... 


tak lama Lepas tu husband aku call, borak-borak la ngan dia... aku baru nak cakap yang aku tak sedap hati..dan takleh tidur lena kat cni tapi... belum sempat aku cakap..... TAPPPP!!! semua lampu tertutup!! BILIK AKU JE YANG BLACKOUT!! padahal kat luar tu celah2 pintu aku nampak koridor terang benderang! perghhh! aku menjerit nama kakak yang satu bilik ngan aku -Kak Nuruk-yg mmg tidur nyenyak (sian dia terkejut)!! kakak tu ajak aku tidur sekatil dengan dia, aku pun ikut je tanpa banyak soal. Aku sampai menangis menggigil-gigil sebab terkejut yang amat! hurm... sampai lupa yang aku sebenarnya tngah bercakap telefon dengan husband... ;( takut...sangat.. takda apa ayat yang aku ingat... cuma satu sepotong zikir yang aku boleh sebut dalam keadaan yang menggigil tu.... iaitu.. Laaa ila ha illaALLAH...... aku sebut berulang2 kali.. sampai la aku tertidur.. dan terjaga balik pukul 3pagi... Aku bangun pergi baring balik kat katil aku.. dan cuba lelapkan mata... sampai la aku sedar2 dah pagi.... ;( letihnye... 2 malam tak tidur... lepastu dah lah sebelum malam kejadian besok tu seminar.. ;( dugaan....


MAlam ke-3; alhamdulillah... kuh dapat tidur yang lena dan puas.. amin... 


Sekian, heheheh selingan seminar... Seminar OK aku yang KO... haiyark!

No comments: