Monday, October 31, 2011

3rd- Seminar Sabah

Sabah Domestic Investment Seminar, 25 October 2011, The Magellan Sutera Harbour, Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu, Sabah



Aku ke Sabah bah!!! ;) 23 Okt ritu sampai le 26 Okt.. 4hari 3 malam.. phewww! persiapan kesana memang memenatkan.. tapi.. alhamdulillah masa kat sana 100% tiada masalah rumit yang melanda... walaupun diri aku 30% je ada kat Sabah..muahahaha.. mana taknya... 'Bantal Peluk' tade... :(  empat hari tu doe... hikihkhihkhik.. sasau gaklah aku nak lelapkan mata.. ;p tadelah.. gurau je... Alhamdulillah Seminar berjalan lancar dan baik...InsyaAllah (harap-harap report Sabah pun ok lah kan)

Disebalik Seminar sabah...... (jeng jeng jeng)

Hari 1; Masa dalam tengahari, Aku check-in ke bilik 6301 (Tingkat 3 bilik 1) firstly serbu toilet dulu... Masa lam toilet.. aku nampak sekali imbas .. bayang-banyang itam... duduk peluk kaki.. (berbulu itam panjang) terbeliak pandang aku.. tapi secara positif aku cakap dengan diri aku (haiisshhh... bayangan je lah.... tade papelah) maklum r bilik air die.. mak aiiii.. seksi woooo....! susah nak cakap camana... bilik memang superb seksi! sesuai untuk berhoney moooonnn.... hahhahahhaa! ermm... tapi 1st night tu aku tak dapat tidur lena.. dalam kol 2 lebih baru la terlelap.. tu pon terjaga-jaga...




Hari ke-2; Siang macam biasa sekretariat punya tugas... malam g jalan2. pheww... Tido time! ergghh letih kesana sini  impian tidur nyenyak dari malam semalam harap2 termakbul... Baring.. dan cuba lelapkan mata... tapi tak boleh... Last2 Layanlah tv... Dalam pukul 12 lebih malam... tiba-tiba tv takda siaran! aku pun dengan perasaan malas nak bangun nye bercampur marah bangun tutup tv! yelah tgh layan mata nak ngantuk tetiba tv takda siaran.. haiya.... tukar2 channel pun sama jugak.. takda siaran... then aku tutup tv... baring kat katil balik sambil main2 phone.. tik tik! bunyik suis lampu meja mekap terbukak tutup.. hurm... suspen la jugak.. tapi aku PK positif lagi... (mungkin sebab hotel ni pakai plug-in card je utk hidupkan elektrik.. sebab tu la lampu padam kut...) Dalam berfikiran positif perasaan takut mula lah hilang.... 


tak lama Lepas tu husband aku call, borak-borak la ngan dia... aku baru nak cakap yang aku tak sedap hati..dan takleh tidur lena kat cni tapi... belum sempat aku cakap..... TAPPPP!!! semua lampu tertutup!! BILIK AKU JE YANG BLACKOUT!! padahal kat luar tu celah2 pintu aku nampak koridor terang benderang! perghhh! aku menjerit nama kakak yang satu bilik ngan aku -Kak Nuruk-yg mmg tidur nyenyak (sian dia terkejut)!! kakak tu ajak aku tidur sekatil dengan dia, aku pun ikut je tanpa banyak soal. Aku sampai menangis menggigil-gigil sebab terkejut yang amat! hurm... sampai lupa yang aku sebenarnya tngah bercakap telefon dengan husband... ;( takut...sangat.. takda apa ayat yang aku ingat... cuma satu sepotong zikir yang aku boleh sebut dalam keadaan yang menggigil tu.... iaitu.. Laaa ila ha illaALLAH...... aku sebut berulang2 kali.. sampai la aku tertidur.. dan terjaga balik pukul 3pagi... Aku bangun pergi baring balik kat katil aku.. dan cuba lelapkan mata... sampai la aku sedar2 dah pagi.... ;( letihnye... 2 malam tak tidur... lepastu dah lah sebelum malam kejadian besok tu seminar.. ;( dugaan....


MAlam ke-3; alhamdulillah... kuh dapat tidur yang lena dan puas.. amin... 


Sekian, heheheh selingan seminar... Seminar OK aku yang KO... haiyark!

2nd- Surprise!! ;)

Selamat Hari Lahir Suamiku Sayang! 

Susah gila nak plan surprise bufday nih! Xtra Thanks to Azriq (tali barut utama ;p) All my husband bestfrez; Peddy,Pijai Beloved Cousin; Zul Our Special Guest Invitation; IjatKamar&Beyonce Bakal Biras;) Yana (thanks a lot,tolong akak kesana sini hari tu) Cute Little kid's Ammar & Amirah


'Thanks to Pizza Hut, Selayang Mall' bagi reserved meja yang terbaik untuk saya melaksanakan Hajat khas buat Suami tersayang... ;)








1st - Last Update, Rumah Biru Jalan Mati

Kenangan kat rumah ni aku akan simpan baik2.. Rumah ni mulanya aku ingat rumah sewa yang mungkin akan duduk lama kat sini..sementara sebelum beli rumah sendiri.. tapi ada perkara-perkara yang sememangnya menyakitkan hati.. kami ambil keputusan tuk keluar dari rumah dan pindah ke Rumah lain..

Alhamdulillah semua berjalan lancar.. walaupun tekehel gak lah.. nak buat keje pindah memindah nih...huhuhu pnat woo.. tapi demi dapatkan tempat yang sesuai dan selesa.... aku kuatkan semangat tuk kemas2 balik barang2 yang akuh & suami simpan lam kotak2 pindah tu semua... hehehhe.. nanti bila ada rezeki lebih kita beli rumah ye sayang ye? InsyaAllah.....

Semalam aku baru pulang kunci Rumah Biru Jalan Mati...(sedih sebenanye, tapi apa nak buat kan?) Semoga kehidupan kami suami isteri lebih bahagia di tempat baru... InsyaAllah.... amin... (rumah ni sebelah je ngan umah aku penah stay dulu.. hikhikhik... t aku gtau eh..;p)

**gambar akan di update kemudian**


Latest Update...

Yawn! lama giler tak hapdet blog nih.. ;) Last update 21 Okt 2011.. hurm...

Banyak jugak nak kene update (untuk lepaskan segala-gala yang terpendam dalam hati ni) ok. Gambar untuk post ni tade ;( sebabnya... gambar sume nye blom di kumpulkan... dan setiap kali ada benda yang best.. kamera aku salu buat hal! Batery takda la... tak bawak la... haiyarkk... (sebenarnya for sure salah tuan kamera jugak kan? hehehe)

Pheewww! memang penat teramat sangat, tapi segala2nya puas.. dan berjalan dengan lancar dan baik..Alhamdulillah...... yelah mana tak nya.... this month... 19 oct my beloved hubby nye bufday.... time tu lah nak plan surprise bufday party... time tu jugak kene kejar dateline untuk ke Sabah.. (ke Sabah????) haaaaa... itulah... memang aku tak penah cakap kan dalam post sebelum2 ni? kekekeke.. sebab hati aku berat nak kesana.... tapi aku ambik ianya sebagai satu cabaran dan hasilkannya dengan keazaman yang kuat.. Alhamdulillah...syukur.. semuanya 'baik-baik' belaka... sampai la skrg ni.. aku menanggung masalah kesihatan sikit! muahahahahahhahaha! padan muka aku.. tu lah.. nak cabar diri sendiri sangat kan? ngeh ngehngeh... dengan kerja nye.. pindah rumah nye (huh? pindah rumah??? jeng jeng jeng...) dengan surprise nye lagi.. aiyo.... fenin la fenin...akibatnya.. settle je semua tu... aku kena demam,batuk kuat, selesema, muntah sampai la masuk hari ke-4 ni hah.. masih tggk batuk lagi... sampai dada aku senak membatuk-batuk tak genti..

ok lah. next post akan di ceritakan satu persatu cerita menarik untuk tempoh 1 minggu yang lepas.

TQ for READ!! ;)

Friday, October 21, 2011

Jumaat O.o

sorang je ni.... O~0...

Wednesday, October 19, 2011

Doa Pagi Kami

Bismillahirrahmanirrahim

Ya Allah,
Kau perkenankan lah doa-doa ku, keluargaku, dan sahabat-sahabatku
Kau sejahterakanlah hidup kami
Kau berilah kelancaran perjalanan harian kami
Kau restuilah segalah keputusan kami
Kau lindungilah kami dari segala kemungkaran
Kau hilangkan semua perasaan hasad dengki dalam diri kami
Kau lindungi kami dari perkara-perkara fitnah dan syak wasangka

Ya Allah,
Hanya padamu aku berserah
Segala takdir yang datang hanya dari keizinanmu
Kami selaku hambamu yang jahil, memohon agar...
Kau sentiasa memberikan kami Kebahagiaan Dunia & Akhirat.. (Amin)

Sesungguhnya.. Kami amat perlukan pertunjuk dan hidayah dari-MU...

....Sadaqallahul-Azim.....


Sunday, October 16, 2011

Mood ; Mengemas

Mengemas rumah.. sampai rasa semua tangan kaki kepala otot-otot semua nak tercabut berkecai.... hurm.. penat gilak nih!... tapi takpalah... penat sekali-sekala kan.. hehehe... last-last husband akuh tak larat nak pindah kan barang dah ke rumah sewa baru tu.... kitorang lembik gila... yelah.. harap je tade baby ag.. tapi barang umah.. ya ampunnnnn..... tak sangka banyak camnih..... termasuklah pinggan2 mangkuk yang dah macam boleh buat kenduri kawen tu ha....insap insap...memang pasnih g mana-mana.. memang aku takkan beli dah pinggan mangkuk.. tggu yang ada ni berderai2 barula aku beli baru...muahahahhaha...

hurm, esok dah keje... seriously aku battery memang 'kong' gila... husband aku apatah lagi....dah hari ni tak jadi angkat barang.. jadi terpaksa kitorang tangguhkan dulu buat sementara waktu... alamatnya lagi 2-3hari la kut... huhuhu (beria-ria la pulak sebelum tu ngupdate kat bbm ngn fb bagai...lastday kunun....hikhikhihk) Ahad nih ikut ofis g Sabah... haiyrak... sure2 esok keje belambak! tapi Noridatul.... kuatkan semangat anda! huuaarrggggh!

K lah ngantuk sangat dah nih.... nite ouuulllsss... mmmuuuahhhh


Friday, October 14, 2011

Bini - Bini ku Gangster!

icon razz Filem Bini Biniku Gangster Terbaik lah! hikhikhik! Klaka doeh! aku layan bersama-sama Azu a.k.a KakYong! hikhihkihk... yaya, caca  & naddy

Cerita ni boleh 100% legekan otak korang dengan gelak sampai pening kepala! Sampai kepala korang berbawu pon boleh tak pasan membe sebelah pening kepala! kikikikkikiki!


apa pon.... Citer ni BEST!!

Aku suke Shaheizy Sam & Yana dalam citer nih! ummahhhh! ok. heppy watching yo!

Chows!

ku rindu kamu..

Big Brother

Entah lah.... Makin jauh... taktau nak ubatkan macam mana lagi.. Abang macam dah hilang ingatan...
Kami Sekeleluarga Redha, mungkin ini kesilapan lepas yang abang pernah buat....DIA taknak abang ulang kesilapan lagi.. Tapi pada-NYA kami mohon agar abang kembali pulih seperti sediakala...

Ramai Perlukan abang.... abang ada tanggungjawab dunia akhirat yang besar... Namun, apakandaya.... sudah takdir-NYA abang jadi macam ni...

Pada Kak Sue, Kami tetap sayang dan sentiasa ingatkan kak sue... kesilapan yang dilakukan sebelum ini hanyalah disebabkan luar dari akal fikiran...

Kami tetap rindukan kaksue... Awie tetap adik Kak Sue..walau apapun terjadi... Apa yang tidak sepatutnya berlaku sebelum ni semua dah luput dalam ingatan Awie... Awie faham kenapa kak sue pergi... Tapi awie tak pernah lupa kasih sayang kaksue kat awie satu masa dulu... Kerana masa tu awie baru sedar betapa penting nya seorang kakak untuk seorang adik perempuan yang perlukan banyak tunjuk ajar...

We always love you.... Please... jangan lupakan awie sekeluarga... ;( Satu hari nanti InsyaAllah... bila awie dah cukup kuat... awie nak jumpa kak sue.... Love You..... forever. Maaf kan awie sebab pernah marah kaksue... sekrang awie lebih matang untuk pandang masa hadapan.... Im so sorry sis... Please forgive me.

Thursday, October 13, 2011

Cerita Pagi nak ke tengahari...;p

Rumah Biru Jalan Mati,

Ingat tak pos 1000 Rahmat Rumah Biru Jalan Mati ? ;) mungkin bukan rezeki aku untuk duduk lama kat cni.. patutlah aku xpernah ambik gambar rumah ni sepenuhnya dari pandangan luar.. ada makna sebalik ni semua.. Mungkin Allah s.w.t taknak aku berduka dengan takdir yang menimpa aku dan suami kat sini..

Pernah ada orang tanya 'nori, orang suka trademark rumah nori..Rumah Biru Jalan Mati... ambik la gambar rumah tu.. orang nak tengok' maaf kawan... takda razeki sahabatmu untuk kekal lama menetap kat sini...

Jauh dalam hati aku, memang aku sedih, tapi ini memang keputusan terbaik untuk aku teruskan kehidupan yang lebih sempurna...InsyaAllah...

Untuk Pengetahuan semua... aku dalam proses pemindahan barang dari Jalan 39 A ke Jalan 5*... mudah-mudahan kehidupan aku & suami lebih bersinar di situ.

Soalan yang ditanya pada ketika ini :- 
KENAPA PINDAH? BUKAN BARU PINDAH KE HARITU?


Jawapan ;-
~~Sukatilah...~~~ hikhihkihk... tada lah.. ni jawapannya ;-
...pertolongan dari-Nya yang membuat aku&suami lebih yakin untuk meneruskan kehidupan.......

Note :- Walaupun pada awal sebenanye aku beria-ria carikkan penyewa rumah tu...untuk ibumertuaku sewakan pada orang lain, dan aku hairan kenapa takda orang nak sewa rumah tu.. sebab kawasan rumah sana memang akan sentiasa ada orang beria nak menyewa... lama-lama baru aku sedar... Ada hikmah disebalik semua kejadian... Alhamdulillah... aku bersyukur diatas pertolongan ini ya Allah... walaupun hati aku berat pada mulanya... tapi sekarang aku lebih tenang..... :)

Wednesday, October 12, 2011

Cerita Pagi 2 (pagi ke lagi nih?)

hehehe,,, sebenanye nak g tau yang mungkin dalam seminggu dua ni akuh dah officially berhijrah ke tempat baru.... ;) tapi agak sedih jugak... 'Rumah Biru Jalan Mati' tu cuma untuk 3 bulan sahaja.. apa nak buat.. takda razeki nak duduk lama kat situ.. lagipun banyak sangat halangan dan cabaran duduk situ.... nak tau apa? hurm... memang banyak.. tapi ada yang boleh storey dan ada yang tak boleh.... 

sebab yang utama... Perjiranan di akwasan rumah tu tak berapa memuaskan.... ramai yang mementingkan diri (terutama jiran sebelah kanan umah akuh) tak tau kenapa tapi mereka selalu mencari kemarahan kami.... hurm.... selamba sidai kain depan umah aku tanpa mtk kebenaran... tu tak pa la lagi.. yang tak best nye... muka tak penah nak senyum..... maklum r dia org timur... (errkkk... tooooottt) macam kitorang ni tak wujud dibuatnya. Aku senyum jangan harap nak senyum balik... jemput kenduri jangan harap nak datang.. apatahkan lagi nak beraya umah aku.. haiya.. pening la jiran camni.. buat sakit kepala... tapi... korang nak tau satu benda tak? Jiran aku nih.. ada satu tabiat pelik..... tengah2 malam suka keluar rumah.. jalan sampai rumah hujung pastu patah balik.... lebih kurang dalam 3x..... paling aku pasan.. time2 dia keluar tu diantara lebih kurang kol lewat 11.45malam - 12 lebih.... hurm... kenapa eh? seriously.. setiap hari dia buat... Aku penah tinjau nak tengok dia buat apa... tapi tak nampak apa pun... cuma berjalan slow2 ulang alik... kenapa ye? ah lantak lah... yang penting aku nak pindah dah... 


alamak dah kol 5 lah! sok la sambung! babai!

Monday, October 10, 2011

Cerita Pagi

Hari ni proses untuk buat nametag hampir 70% siap. Ni nametag tok seminar...Semalam thanks a lot to Aznie  sebab sudi tolong memotong-motong kertas nametag ni.. hehehehe... nanti mintak pakteh belanja k? hikhikhihk.... thank you sayang....

hurm.... pagi tadi jugak dapat keyboard baru hp lagi u... (baru lah sangatkannn..., nth2 keyboard sapa la yang aku dapat ni ha.. tapi ok lah... dari keyboard sebelum ni yang haprak...) CTRL-KEY takley tekan!




Hurm sebenanya tu bukan point utama nak story... point utamanya ialah....urmmmmm.... hurm... macam mana eh nak mula?

alahhh.. tade mood lah nak cite... nnt lah.....

Wednesday, October 5, 2011

SMILE!

Walau apa pun jadi kita kene sentiasa SENYUM!!!

hikhikhikhik.....



click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text



click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text
click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text


click to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own textclick to generate your own text

......

Semalam mak kuh call kata Abang aku sakit.. demam panas katanya.. mungkin sebab kejadian Ahad lepas, yelah.. masa tu dia nampak takut, diam seribu bahasa, suruh makan taknak... hurm...

Mak aku suh bawak pergi hospital, tapi aku pulak semlam flat... sakit perut menggila... husband aku pulak balik lambat... hurm... Pagi ni aku call mak... mungkin pas keje aku datang umah mak... bawak abang g hospital...

Apalah pulak kali... 

Tuesday, October 4, 2011

nak muntah. sakit perut. sebooo.

thanks

Cinta Muka Buku

thanks to azrijohan ...

kita berkenalan hanya dalam laman muka buku,
kau hantar petanda suruh aku terima kamu,
oh..hati ku rasa sesuatu,

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku,
ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu,
oh..benarkah rasa itu..

Bagaimana..harus bersua..
ku rasa gementar tapi bahagia,
perlukah kita..hadir peluang pertama,
walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda,
banyak tanda tanya dan juga kata puja,
otak kata jangan hatiku rasa sayang,
hidup tak menentu adakah ini cinta.

Banyak soalan banyak juga jawapannya,
kata hati dan rasa tak dibiar saja,
setiap yang berlaku ada kebaikannya,
harus pejam mata dan cuba apa saja..

pabila kau renung tajam-tajam mata aku,
kurasa sesuatu rasa yang ku tak tahu, (oh3)
ini cinta remajaku,
dan pabila kau kata kan kau suka aku,
kuterdiam terkelu tak tahu mana nak tuju, (oh3)
itulah cinta yang satu, cinta di muka buku...

Monday, October 3, 2011

Awie nak bawak abang pergi mana?

Ahad, 02 Oktober 2011.

Abang ; Awie nak bawak abang pergi mana?
Awie ; Awie nak hantar abang pergi kursus.
Abang; Kenapa bawak baju abang banyak-banyak? lama ke kursus tu?
Awie ; Lama mungkin dalam 2 / 3 hari.. Abang pakai elok2 sikit yeh? pakai suar yang elok sikit. Nanti ada orientasi.

Abang; abang takda baju elok2 dah. Ni je abang ada.
Awie; Ok lah tu... hurm... nanti abang g kursus elok2 tau.
Abang; Abang kene pegi mana?
Awie ; Sabak Bernam
abang ; Jauh nye... nanti abang nak balik macam mana?

Awie; Nanti dah habis kursus Awie dengan Mak, Abah, Kakya, smua datang ambik abang k.
Abang; Kenapa semua datang hari ni? Kenapa semua nak hantar abang pergi kursus ni?
Awie; ........................................................(maaf bang..awie takda jawapan tu)




Note; Awie dan semua ahli keluarga sayang abang.. kitorang rindu abang.. Abang dah lama mimpi.. kitorang nak abang Jaga.... Sedar balik macam dulu...

Maaf kan kami sebab terpaksa hantar abang 'Kursus'..




Abang ingat tak sapa yang abang suka kacau dulu? Abang ingat tak sapa yang abang dokong dulu? Awie ada lagi gambar tu... Awie nak abang awie balik.... Maafkan kami sebab tak bagitau abang perkara yang sebetulnya... Satu hari nanti abang akan faham.