Friday, September 30, 2011

OK... Done!

Dah selesai menukar background blog.... alololo.... cute tak patong kat tepi blog ku ni? heheheh.... sukeeeeee..
urmm banyak lagi nak letak... mungkin dalam sebelum petang siap 100% k... fuhhh! penat pikior kan cara nak menggubah blog ni ha... hasilnya... tade la berubah bebenor... tapi boleh lah..... Thanks Naddy sebab banyak bagi tunjuk ajar mengdekorasikan blog nih.... hehhehe kalau ada yang tak betoi maaf ye.. saya pon baru2 nak blaja... tapi memang best berblogging.... ;)

Thursday, September 29, 2011

Tuesday, September 27, 2011

So What?

thanks!

Monday, September 26, 2011

Stress!

OH GOD! PLEASE HELP ME!

Friday, September 23, 2011

:):(

.....
.
.
.
.
.
Apa ni? sakitlah... plssss...

Tuesday, September 20, 2011

Cakap Dengan Cermin ke?


 Tengah merangkak nak blaja buat benda2 ajaib kat blog...tetiba suara sumbang datang menjelma.... Ingat natural beauty ke? aiyo.... perasan lebih la ko nih..... aku tengok muka ko yang macam org sakit ada la... plesss la weh... jangan nak cakap orang je... muka ko tu tak perfect langsung kut... ko nampak sweet la konon? meleseh je aku nengok.... asal ada jants....mulalah merenyam tak ttu pasal.... WUTEVA!



Monday, September 19, 2011

Kesah Cuti ku - Kunjung Mengunjung
Khamis sampai Jumaat... Non-stop bergerak kesana-sini


Khamis - kenduri... kat Rumah Ibu Mertuaku.

Jumaat -  Open House Rumah Kak Sita,kakak ipar kuh. Jumaat tu jugak.. Mak, Baba, Kak Sue, Abg.Zamir, Ammar, Mira, Azwin, Abang Ziman & Family beraya kat Rumah Biru Jalan Mati ku.. hehehhe thanks datang... saya & suami amat gembira dengan kedatangan ali keluarga ke rumah kami... Love the moment...

Sabtu -  17 September...Buat Sambutan bufday Mak kat rumah Pantai Dalam... Selamat Hari Lahir Mak... Sayang Mak!! (; Lepas tu kami sekeluarga pergi Beraya kat Rumah Pakteh aku kat Taman Putra Perdana (jauhhhh oooo....), Then pergi Selayang.. Raya pulak rumah Paklong, Then diorg sume pakat start enjin kete.. Raya kat Rumah Biru Jalan Mati ;)  hehehe.. bestnye ada org ziarah teratak ku tu!.. nanti nak buat open house pulak lah.. hurm... tapi tak sure bila... nnt akan ku buat jugak! jangan risau semua! ;)

Malam nye pulop - Singgah sungai Besi... nak jumpa dayah! huk aloh... maaf dayah! ambo lupo..... sib baik dah malem ambo ingat jugok... ambo singgah la dop?

Ahad - Ingat nak lepak je kat umah... pastu dapat call...dari sedara c dia... ajak p damansara... abang saudara dia nye Open House!.. wahhh... makan je keje Time raya ni kan.. haha! 

Okey, tak banyak pic yang diambil... sebab mungkin terlalu banyak makan! hahahaha! Layan je la.... :-

@ Kak Sita Open House, cel..bufday faiz

atikah & kakak nye, anak abang ziman

sapo nih? hahahah! kakak aku kata tak hagak2 nak pakai camni g
jalan rayo! heheheh... aku gatal nak pakai baju nih.. sebab dah lama
tegantung je kat dalam lemari tu ha...

@Rumah Biru Jalan Mati, thanks pada ahli keluarga yang datang ;) 

Little princess cooking!

MakLang nak peluk kuat2!

o - ow! penat ye? drive kesana kemari...hehehe
tq ya dear?

Selamat Pengantin Baru

Hidayah & Suami



Semoga berkekalan sehingga ke hujung nyawa

SEKIAN, KeSAH CUTiKU

Sakit ~_8

tunduk...banyak jalan... tak cukup rest!

~~sakit! terutama tunduk2 nak mop lantai atau menyapu.....~~

serang tak kira masa...tempat... derita tol bila kene serang...

Thursday, September 15, 2011

Semarak AidilFitri MIDA 2011

Sambutan Semarak Aidilfitri MIDA 2011, Tingkat 13, MIDA

Hai Blog, tahun ni aku ngan Dhea jadi KOMITI tok sambutan Raya MIDA 2011.. alah AJK kecil jeje.. kitorang bawah Group Kak Jue, persiapan more to invitation..& untuk Meet & Greet pada hari Majlis Berlangsung,  hurm...pening jugak... Almaklumlah Jemputan yang dibuat semuanya penting... dari Jemputan lah impak kemeriahan kepada Majlis....


Lepas Tukar 3x sampoi surat... barulah Kad Jemputan di 'shoot'  keluar kepada para tetamu Majlis... untuk Jemputan Luar dihantar 1mggu awal dari Jemputan Warga MIDA... hurm... leceh jugak.. tapi bila semuanya dah settlr... wahhh! lege! 


Lepas habis hantar Kad Jemputan (walaupon ada jemputan last minute..yang dibuat oleh yaya...) Majlis pun bermula....


Seawal 9.00 pagi... kitorg dah start preparation dewan makan.. Majlis Start koi 11... Persembahan koi 11.30 - 12.30... pastu Makan TIME!! hahaha!!! 


Layan.....  



Me & Yaya

Possing kat tengah2 org wat keje
(kene baling ngn kueh tau la! hehe)

MNi kueh tok hidangan VIP

Tempeyek Sedap!!

Kueh2 hidangan 

WLCC - Wajik Lumpur City Centre! haha!

KOMITI komitod MIDA RAYA

Meet & Greet

Pengacara Majlis, Amir & Nadhirah

Duduk di kerusi, Azu & Kak Yam

Yaya, Rad, Naddy, Caca

Trademark kami

Kekasut

Nadia kuasa dua

Selamat Hari Raya Aidilfitri 
MIDA!! Ikhlas daripada Kami 



Salam tulus Ikhlas, Me,Caca,Yaya, Naddy & Aju... 

Kebajikan

Wednesday, September 14, 2011


Sayang Awak!!
...Selamanya..

Kengkadang...kadang-kala....kadang-kadang

Kadang-Kadang orang tak paham apa yang kita rasa,
Kadang-kadang orang tak sedar dengan apa yang dia kata,
Kadang-Kadang Kita pun tak sedar dengan tingkah laku kita,

Kadang-Kadang orang sekeliling tak tau apa yang kita nak,
Kadang-kadang kita terasa tanpa tau niat sebenar,
Kadang-kadang kelakuan kita tak disenangi tanpa disedari,

Kadang-Kadang kita tak ambil kesah dengan keluhan orang,
Kadang-kadang jugak kita terpaksa bersuara demi melegakan hati sendiri

(: itulah.. kadang-kadang kita kene sentiasa menerima dan memaafkan orang sekeliling dengan cepat...Sebab kadang-kadang kita pun buat benda yang sama.. hehehehe...

**Kadang - Kadang je kan?** 

Monday, September 12, 2011

Lastly..Raya di Pantai Dalam!

Syoknya Raya!
 Sweet Memoirs!

 Pakcik Fuad! di urut oleh MakLong abah.. heheh
 Love my family
 Thanks to Abah nye adik2 kerana sudi Datang Raya!
Abang Faisal tak caya ke tengok awie dah 'Membesar' & kawen? hahaha!


 Mak! Love You!


 EEE... rasa nak lempang! hehehe

 Senyum ain senyum!!


 Kakya Family'S! aIEN & SHifa gedex bersama..;)

 Anak Papa!

 Ehem-ehem..nnt diorg dukong anak kita pulak tau.. hehe

 Shifa tomey..


Thank You Allah

Beraya @ZooMelaka Night Safari

Aumm!!
 Hasil Dari Zoo Melaka!

 Memerang Berperang!
 Bucuk la sume ni!

 erk! buaya kot tu!

Best kan memalam jalan kat dalam sangkar buaya? hehehe

 Tapir tidoq! rasa nak cubit je tapir tu!


 TQ Zoo Melaka!