Friday, August 26, 2011

Shop Shop!

Muahahhaha! Ini adalah tradisi tahunan... perabis habis habisan tok rembat apa yang patut semasa Sale... hehehe... gambar takda.. (malas nak snap sebenanye) hehe.. Ini tag-tag barang2 hasil 'tradisi perabih'... (balas dendam sebenanye) hehehe,, ini lah yang sempat snap oleh curve-curve ku... anyway, thanks dear! (sebenanye nak cakap "Nah! amik nih! awie balas dendam!) hehehe... Korang pe tggu lagi... g lah redah mana2 mall! sekarang kan ngah sale... mana tau barang idaman tengah berada dalam harga yang kita mampu.... Ni shop shop terakhir aku.. (leh caya ke?) Insyaallah, pasnih fokus tok 'celan clean' pulak... heheheh...nak celan clean rumah mak aku, rumah mak mertua aku...then rumah aku pulak... wahhhh! tak sabar dah aku tunggu Raya nih!

p/s :- tapi bila aku nak g beli barang dapur eh? urmmmm.....

Thursday, August 25, 2011

TAR Story

haiya...!!! 
semalam aku redah lagi Jalan Tengku Abdul Rahman (TAR) buat kali ke-3!! hahahaha.. mausk koi 9.. kuar koi 12... tak banyak yang aku beli.... sebab ramai gila org kut! tade mood nak shopping sangat.. tapi yang aku sempat rembat ;

1) Baju Kurong Cotton (3 pasang - RM100.00)
2) Kasut Anak Buah Aku (Fahrin)
3) Kasut  Anak Buah Aku Jugak (Sofeaya)
4) 2 Jersi Anak Buah Aku gak.. (Ammar & Faiz) sorry sayang.. mami ingat nak belikan 
    "HARIMAU" tapi takda saiz untuk budak kecik... tapi Jersi ni pon SMART... :) hope u like it
5) Kasut Aku! hahahha (ada gak kasut aku terselit kan?)


apa ag aku beli eh? urmmm tu jela kut... sebab terlampau ramai sangat org! mood untuk shopping tak berapa menjadi... ahai.... 

Ben10 - Ayen, Angrybird-Sofeaya
Ni lah hasil himpit2 kat TAR
4) 2 Jersi Anak Buah Aku gak.. (Ammar & Faiz) sorry sayang.. mami ingat nak belikan 
    "HARIMAU" tapi takda saiz untuk budak kecik... tapi J

.....Sekian..... 


p/s : SOGO? hurm....





Wednesday, August 24, 2011

Tua?

Hahahahaha! Gelak tak habis ag! ada lah sorg membe aku nih 'Borak2 kosong' katanya... Urrmm Nori.. camana r kita dah tua nanti kan? kakakakakka! memang lawak bila pikir balik.... Nak ke lagi lepak2 sambil gelak tebahak2 cam sekarang nih? Camana kalau kene pakai gigi palsu?

HADOIYAI! tak terpikir lak aku selama ni.... tapi seyes lawak! Bayangkan member rapat korang bila dah sama2 tua? kekekekeke.... giler ah.... Bila pikir balik, Sumpah aku takut TUA.. tapi masa tu berlalu tanpa kita sedar.... tau tau dah TUA ye dak? arrrgghhhhhh! Tapi kalau sempat tua lah kan? hehehe...

Ok lah.. post nih aku cuwik dari Lawak Punyer-Bila Superhero Dah Tua Layannnnnnn :



Sape tak kenal Superman, Catwoman dan superhero-superhero yang seangkatan dengan diorang kan? Sampai ada antara korang yang jadikan superhero-superhero ni idola korang masa kecik-kecik dulu. Sebab masa kecik dulu kita percaya diorang ni memang ada. Katakanlah kalau superhero-superhero ni memang wujud macam kita-kita ni, mesti diorang dah tua sekarang kan? Macam mana la agaknya rupa diorang masa tua ye? Jom usha…

Lagi Superhero…





Apsal diorang tinggal kat tempat yang sama ek? Rumah orang-orang tua ke ni? Ehehe.

:)
Nak Muntah, Stress, Bajet Tade, uurrmm apa ag eh? semua lah!

Ok bye!

Monday, August 22, 2011

Senyap Boleh Tak?

Weh kalau ko dh tau.. Ko senyap boleh? kecoh gila pangai! ko ingat ko tu perfect sangat ke? ko buat macam tu ko ingat ko nampak sweet? Tolong lah! Keje kau memang tade lain... Memerli orang, Malukan orang, buat orang rasa nak SEPAK2 muka kau... (tak cukup dengan tangan kaki pon boleh ejaan pon sama kan) kau puas hati ke buat orang macam tu?

Ko nak cakap apa pon... aku tak heran lah! ko nak buat apa pon aku tak ambik kesah! tapi ko jangan nak sebok pasal orang lain boleh? Jangan nak blagak sweet!

Thanks!

Abdominal pain

From Wikipedia, the free encyclopedia
Gray1220.png

Abdominal pain can be characterized by the region it affects.




Abdominal pain (or stomach ache) can be one of the symptoms associated with transient disorders or serious disease. Making a definitive diagnosis of the cause of abdominal pain can be difficult, because many diseases can result in this symptom. Abdominal pain is a common problem. Most frequently the cause is benign and/or self-limited, but more serious causes may require urgent intervention.



Mak!! tolong! awie sakit perot!

Sunday, August 21, 2011

Tangkap Muat

Weekend Saya :

duet yang habis macam air sebab??.. Raya punya Pasaila...
Kad Raya untuk kawan-kawan,  .. limited la sayang..sapa yang tak dapat tu orang yang paling saya sayang sebenanye.. heheheh (padahal tak cukup bajet)
Kerongsang Cantik untuk kak sue, kak sita, busu  .. saya beli 5 termasuk untuk saya (kak sue bolot 2.. saya kene beli lagi 2 nampaknya) RM 4 / 1 item
Tangan yang makin lebam .. sakit woooo! akibat nurse yang ikot sedap godok tanpa sasaran tepat
Kari Pandan Daging Nonis .. hahahha! usaha tungkus lumus ku and cDia memasak untuk buka puasa (Sedap oi.....nak ??)
Perfume - estee lauder-pleasure .. RM100/100ml nak oder tak kengkawan? kawan ofis saya juai macam2 perfume original apa sahaja jenama dengan harga RM100/ 100ml.. saya dah rembat satu!!! haha! seyes ori! (habis la laki aku bising pasnih)

Sekian, itu saja corat coret saya untuk Sabtu & Ahad yang berwarna - warni!

i love my blog!!

Friday, August 19, 2011

Check - Up

Hospital Selayang
18 / 08 / 2011
Pagi-pagi koi 8.30pagi aku dah terpacak kat kaunter registration Hospital selayang... Aku dapat No : 1233 (pehhh!!!) no yang dah register masa tu 1013... korang bayangkan camana aku tersepuk kat ctu.

pukul 11.30 pagi barulah no aku naik.. register apa sume bagai.... aku kene g Klinik kat bahagian lain kat Hospy tu.. and ambik no.lain pulak untuk jumpa Doc..

Korang takpayah tanya lah aku dapat no.brapa pulak kan.... yang paling aku PANAS.. masa aku nak ambik no kat klinik tu... recept yang jaga kaunter tu boleh borak kat telefon... cakap pasal kuih raya! S**i@** duhhh... kalau sekejap takpa gak.. ni nak dekat 3minit aku terpacak depan dia.. (a ah.. aku datang hospital hari ni memang nak dengar kau gayut dooo) sib baik aku nye mulut baik semalam kalau tak memang telefon tu aku dah tolong letakkan tok dia. No aku kat klinik tu 1049 (no yang sedia ada 1001) aku pikir.. ok lah lagi.. sebab jarak dalam 40 orang je... (jeeee) haish!! memang menguji kesabaran di bulan puasa! (padahal aku tak puasa semalam) lama macam S**i@** duhhh.... dari pukul 12tghr kat ctu.. sampai pukul 4.30!!! hurm.. sabar jelah! 


Jumpa doc.. doc kata semuanya ok... n husband aku pon kene wat cekup nxt time... pastu aku kene masuk kamera apa bagai... :,( kalau nasib aku tak baik.. mungkin ada pembedahan...etc... hurm... kalau dah nasib aku dah ditakdirkan macam ni... aku redha...


aku kene ambik darah, isskkk sakit nurse tu buat! ni kesannya!Lebam, tangan aku sengal... hurm.. ganas la nurse tu.. aku dapat rasa dia godok2 urat aku cama... iiissskkk.. seriau aku kalau kene operate kat sana t... pleaseee... lembut r sikit do!...haiya


Ceritera semalam yang amat sedey... penat semalam tak abih ag ni... hurmmm.. tapi pas g spital... hehehehe... aku jadi segar! hehehe..
Shop shop shop!

Wednesday, August 17, 2011

Apa Sebenarnya?


 
Apa sebenarnya yang berlaku? Aku redha, tapi aku tetap fikir kan masalah sebenar... Jumpa Pakar, Tradisional, Moden... Semuanya katakan takda apa2... Perkara macam ni buat aku tak kenal sapa aku. Aku Penat. Benda macam ni memang merunsingkan fikiran aku.






 Macam - macam aku buat untuk elak perkara ni berlaku. Tapi dia tetap jadi.


Ya Allah, kau tingkatkanlah kesabaran aku menghadapi dugaan ini. Kau permudahkanlah penyelesaiannya. Kau lenyapkanlah permasalahan ini, Ya Allah ya tuhan ku. Berilah aku Nikmatmu.

Tuesday, August 16, 2011

Satu Hari

Sungguh bosan kat ofis hari nih... soghang2.. kisahpuanlisa & Azura coti-coti Malaysia... hurm... aku duk ngadap komputer berejam2 tak tau nak buat apa.. last2 kuh tuka background blog nih.. hehehehe... (pink giler!) ahaks... pe sal nth... tapi takpalah... tadelah boring tengok mende yang sama... dok sebok2 akuh 'memaintenance' kan blog nih... Amirul Jamaludin telah mengisi blog kerja aku! hahahhaha.. padan muka aku... cakap la boring ag kan? kan dah dapat keje! hahahahaha!

Nak tau aku dapat best gift apa? aku kene buat folder meeting untuk Domestic Survey  2nd Meeting untuk Meeting pepagi bute besok! pehh memang buta mata akuh... 25 folder... (dengar cam senang kan?) siap ada sebelas separator setiap satu folder! haiyarkkkk! pengsan wa lo... tapi sib baik lo Amirul tu ha baik hati... buat sesama ngn aku sampe le habis licin tugas tuh.. heheh... thanks ye papa baqir...kitorang dapat keje tu koi 9.30pagi.... 12.30 - 1 tghr rehat jap... pastu sambung..semayang zohor... pastu.... sambung ag.. sampai le koi 4.20 petang... huih...lege bila dah siap... tggu nak campak kat bilik meeting pepagi sok... team work tangan yang memang nak muntah ngadap folder tuh....

koi 5 akuh balik tros! tade tggu2.... then buka pose.. 

haaa yang ni part yang aku suke! 

hahhaha... layan2 fb... anak buah aku c aznie telah meng'upload' gambar nih kat fb nyeh...sorry dear... your mummy love this so much! sampai terpaksa curik dari fb awak! hehehhe...tq darling!

that's all for today... tired, dizzzz, sume lah! babai...

**eh jap... malas ah datang keje besok boleh tak? menyampah lah ngn benda yang tak sepatutnya aku kene buat.. hurm ;( dah bosan ngn keje tu.... rasa nak bakar je sume kertas2 yang semak tuh...**

Monday, August 15, 2011

Bufday Present Special For You

haaa... ni pulak hadiah kuh untuk salah sorang kawan kat office.. & Kepada Cik Azlina Hamdan yang kebetulan hari lahir dia sama ngn tarikh bufday kuh... (13 Ogos..) tahun lain-lain ar tapi  apa-apa pun Selamat Hari Lahir Semua (termasuk semua yang lahir Bulan ni) Semoga kalian sentiasa mendapat Perlindungan yang tak terhingga Dari-Nya... dan sentiasa dirahmati Allah s.w.t... amin.....

Ini untuk kamu berdua :
nih untuk Zura
Nih untuk Cik Azlina
Bantal love - Cik Azlina, Bear - Zura

Kad - Zura
keep thinking : ngapa saya beli hadiah untuk dia eh? bukan ke Dia tak suka saya sepenuhnya? hurm.. nth mungkin saya fikir saya boleh ubah pandangan dia terhadap saya...(insyaAllah) apa pun... dia baik sbenanye.. cuma kadang2 dia terpele'ot sikit dari paksi..biasa.. heheheh.. takpalah.. Saya Ikhlas... :) 
Thanks to (picture) yang sponsor membuat offer pada hari saya merayau disana :
Lovely Lace - KLCC
Saya menyiapkan Hadiah ini di KFC :
khusyuknyer...memikir ayat 'A.Samad Said' haha!
oke lah.. Happy Birthday semua! mmmuuuaaaahhhhhh!
Epy BufDay to Me!
Thank You Sayang… 
oh jeans ituh bukan milikku tapi c DIA

;) bila pikir2 balik kelaka jugak lah..cara dia nak surprise… soh siap2 
kengkonon nak tros bawak g :

aku memang dah dapat agak dia mau ajak buka luar punya hari tu.. hehe... tapi yag klaka nye... tempat yang dia nak pergi tu Restoran salah sorang officer division aku....Cik Azlina hamdan.... kekekeke... yang best nye.. dia booking last minute... So, memang fullbook! hahahaha at last dia pon terpaksa bagitau aku dia nak bawak g mana sebenanye.. Aku nye tergelak! hahahaha! kalau la dia bagitau awal2 confirm2 aku ley cakap tros je kat Cik Azlina tu haa... takyah call for booking pon takpa.... Takpalah sayang.. tade rezeki kita makan kat ctu kan.... akhirnya aku di bawak ke KLCC... 

Pusing nyer pusing carik Restoran kat sana.. sumenye fullbook woo...yelah... hari Sabtu kan.. memang payah lah nak dapatkan tempat.. pastu last minit lak tuh.... haiyark....! Lastly aku yang buat keputusan kitorang makan kat :


hehehe... KFC pon sodap kan sayang? kitorang akibat penat mencarik tempat makan koi 5.30 kitorang dah lepak kat dalam kfc tu haa... untuk ilangkan rasa tekanan lapa.. kitorang men game SOS.. penah main tak korang? hahahaha! best woooo.... Dia kalah ditanganku! kekekeke.. (padahal aku akan mengamuk kalau dia menang, strategi : main tipu laaaa... heheheh) ni lah yang kitorg makan :


nyum nyum nyum..... bruuppp... kenyang wooo... sebab tak dapat makan kat tempat yang di idam kan oleh dia... Dia telah memberi kuasa untuk aku pilih makan apa saja yang ada kat dalam dapur KFC tuh.. hahahhaa.....! apa lagi... bak kata org tua-tua... orang mengantuk kene sorong bantai lah.. hehehe...

Orang Tamak Salu Rugi.. kekekeke tapi takpa... Ayam2 KFC yang tak habis ditelan tuh kitorg buat mamam sahur.... yang paling penting krusher ngn jelly ice-cream tu aku santap dengan bangganya! sedap woooo... thanks to kisahpuanlisa.. yang mengajar aku erti kesedapan krusher!!! dan Rosita & Suraya (bukan namo sebona) yang kenalkan jelly strawbery ituh! wuuuhhoooo Terbaik lah!

apapapunthankyousayangiloveyousoooomuch!muuuaahhh

**cdia itu ialah :::::
Thank You Sayang!

Friday, August 12, 2011

Raya!

hahahhaha! rumah aku ada lampu lip lap lip lap lip lap!! hehehhe tq dear! love it!


Thank You MIDA



Historical of Gloryahatty

Kenangan dulu
Red!

Aku Terima Nikahnya..
My Beloved Sister
U & Me...
Together Forever

Thursday, August 11, 2011

1000 Rahmat Rumah Biru Jalan Mati

Alhamdulillah.... dah dua bulan aku dan dia duduk kat sini (walaupun kadang-kadang kami curang) seronok mulakan hidup baru bersama teman dunia akhirat... (walaupun sebelum ni kami memang ada duduk kat Kota Damansara) InsyaAllah.. susah senang sama-sama... walaupun kadang2 terpeleot sikit setakat ni aku hargai apa yang di berikan oleh-Nya... Tak sesempurna dan tak kekurang mana... semuanya berada dalam keadaan sederhana....Aku Bersyukur Padamu Ya Allah kerana ada kelebihan dan kekurangan yang kau anugerahkan.. tapi aku tetap Sujud padamu.... 

Kelebihan yang diberikan amat aku hargai dan sanjungi dengan penuh bersyukur.... Kekurangan yang ada aku anggap ianya adalah ujianmu yang menyayangi hambamu supaya menjadi seorang yang cekal dan sabar... Ujian yang aku hadapi ini banyak menebalkan kesabaran dalam diri ini...Namun aku tetap terus berdoa mendekatimu...

Kurniaan Rumah Biru Jalan Mati banyak ajar aku menjadi seorang anak, menantu, ipar, biras, cucu, kakak, dan adik perempuan yang sentiasa menghargai sebuah ikatan kehidupan yang amat berharga yang membawa aku kejalan yang lebih bermakna dan sempurna...

Ya Allah Ya Tuhanku... kekalkan dan tambah baiki lah kehidupan ku supaya aku terus gagah mengharungi ujian demi ujian mu... tempatkanlah kami suami isteri, ibu dan bapa kami dan seluruh kaum keluarga serta sahabat handai kami di tempat Rahmatmu.... Amin


Wednesday, August 10, 2011

Kawan, teman, Sahabat!

Sebagai seorang kawan kadangkala kita perlu hadir dalam kisah suka dan duka mereka..
Terutama bila dia dalam keadaan duka...     
Kita perlu tanya keadaan dia...walaupun
tiada apa yang dapat kita hulurkan...        

                 Hargailah  Kawan, teman, Sahabat! Hidup Anda akan lebih bermakna!                                            

Derita...


Kenapa? Mengapa? Sanggup Ke?
Ya Allah Ya Tuhan ku... Mengapakah mereka di perlakukan sebegini? Mengapakah kurniaan mu yang agung itu di anugerahkan kepada mereka yang tidak pernah terfikir tentang Keagungan mu.....

Tidak kah mereka kesal dengan tindakan itu? Kenapakah Anugerah yang maha kaya itu dipersia-siakan oleh insan yang berakal?

TIADA APA YANG MAMPU AKU MEMPERKATAKAN.. CUMA UCAPAN SUBHANALLAH.... KAU BERILAH PETUNJUK KEPADA MEREKA YANG JAHIL DENGAN KEAGUNGANMU... Ramai yang mengharap kehadiran keajaiban ini sepenuh jiwa mereka.... namun yang telah mendapat keizinan-Nya... ada segelintir yang mengabaikan keizinan itu.....

Iklas Nukilan Dari Lubuk Sanubari Aku Yang Rindu Akan Anugerah itu....

Tuesday, August 9, 2011

Alhamdulillah Rezeki ku Ya Allah

salam blog,

hehe.. sepatutnya waktu sekarang aku kene rest! dok atas katil tesepok...sambil lelapkan mata...

tapi??? aku bosan dok camtu sampai koi 10! aku bukak la ternet.. saja nak ilangkan rasa sakit......THEN???? hehehhehehe thanks Click click! Ummmuaahhh..... akan ku gunakan sebaiknya.... InsyaAllah..... Alhamdulillah Rezeki ku Ya Allah.....

simpanan hari tua anda berakhir hari ini....


Wednesday, August 3, 2011

Drama Semasa

Luaran berbeza dengan apa yang ada kat dalam diri kita..

Kadang2 kita cuba berselindung tapi akan nampak jua garis2 gusar
Kita cuba tahan tapi kadang2 Kita terlajak..

Adakala kita cuba tertawa riang
Namun tertumpah juga air mata...

Bersedih sentiasa tak bermakna kita mengalah
Bergembira selalu tak bermakna kita Bahagia

Insan yang lemah ini sentiasa ingin menjadi yang terbaik
Namun kadangkala dia tersalah kata
Sekali dia buat yang terbaik..hanya seketika dia di pandang
Setitik hama kesilapan yang dilakukan..
Sebesar lautan dia diperkatan

Segala isi hati dia tiada siapa yang 
mengetahui dengan sepernuhnya..
Hanya DIA yang maha mengetahui

Perlukah dia menyepi?
Perlukah dia bersuara?
.......................Hanya Dia yang akan menentukannya...................

"aku insan bernyawa yang lemah"