Thursday, July 14, 2011

Seminar / RoundTableMeeting / Visit / Meeting etc...

Wahhh! banyak nye yang melibatkan kerja kan? hahahaha.. sbenanye update aku kali ni adalah berkenaan 'Kepentingan Pekerja Sokongan di Dalam Melaksanakan Tugas2 Bahagian' nak tau kenapa tak?

  1. Kalau takda Support Staff macam kami... 'Orang2 gagah' boleh ke buat apa yang kami buat selama ni? 
  2. Kalau tade kami yang diaggap pekerja yang tade keje ni... boleh ke 'Orang2 gagah' pastikan semua yang diperlukan ada? walaupun benda yang remeh temeh macam (4tostat la, packing barang la, hantar MEMO la dan sebagainya... ADA KE?)
  3. Kalau bukan kerana kami... Sapa nak hantar apa2 hubungan Komunikasi?
  4. Sapa nak tolong betulkan Excell ke Microsoft Word ke Power Point ke?
    Sapa lagi kalau bukan golongan yang dipandang sebelah mata ni...
  5. Yang ni paling aku rasa nak meletop.. Kalau Takda kitorang... Macam Mana dengan Database? Booking kereta, bilik meeting? 
Hurm... nthlah.. kdang kadang aku rasa 'Orang2 gagah' tak buat apa pun selain dari cuma membawa badan masuk ke bilik meeting, Bawak badan jalan sana sini... Ene of the day... Semuanya campak kat support Staff untul FILING... hurm... bila nak mintak...kalau takda; Mula lah kata itu ini.... hurmmm...

Penulisan aku bukan untuk marah atau tak puas hati... tapi kadang2 aku rasa apa yang Kami buat semua macam takda apa-apa... yesss! Sememangnya mereka yang lebih berkuasa... Cuma Pleaassseee... Kami pun perlukan penghargaan... Cubalah Bayaangkan sekiranya Kami semua takda....?? Jangan lah terlalu memperlekehkan kerja2 kami... memang Kami tak menonjol.. sebab kami tak join meeting, tak berurusan dengan orang luar secara langsung.... Tapi kalau bukan kami yang Membantu dalam pengurusan persediaan sesuatu AGENDA.. semuanya tak menjadi se perfect yang kami buat....

Hurm...kami selalu terpinggir... suara kami selalu diketepikan... kalau perkara yang melibatkan kami.. selalunya tidak ada kepentingan....tapi kami punya kehebatan yang 'Orang2 gagah' selalu perlukan! jadi tolonglah jangan memperlekehkan kedudukan kami..yang hanya sebagai orang bawahan.....



No comments: