Friday, July 29, 2011

Satu Persatu...

Subhanallah....

Mula-mula.. Pak Cik aku meninggalkan dunia yang fana ini...
Suami dan Kakak Ipar aku kemalangan...
Paklong masuk hospital (darah tinggi = 250)

Semuanya memerlukan perhatian dan pengorbanan...
Walaupun aku tak terbabit dalam kejadian yang berlaku..
tapi aku harus memberikan Sokongan..

Aku terpaksa cuti 2 hari...untuk memberikan perhatian kepada keluargaku..
terutama Suami aku yang sememangnya menyentuh hati dan perasaan aku...

Semua ini Dugaan Maha Hebat... bertimpa timpa... dan meluluhkan jiwa..

Ya Allah ya tuhanku,
Tempatkanlag bapa saudaraku dikalangan orang-orang yang disayangimu..
Sembuhkan suami dan Paklong ku seperti sediakala...
Aku Mohon Padamu...mendengar Doa tulus ku ini..

Hanya kau yang memahami keadaan aku tika ini...

Subhanallah....

Thursday, July 21, 2011

Takziah Saudaraku

Shah,

Aku ucapkan Takziah... Semoga kamu tabah dan kuat hadapi dugaan ini... Yang pergi takkan kembali.... yang hidup redhakanlah pemergiannya....

Shah,
Aku kagum dengan kau.. saat saat kau menerima dugaan maha hebat ini.. setitis air mata pun tiada keluar dari kelopak mata kau... Alhamdulillah Shah... kau berjaya membahagiakan arwah semasa hidupnya... sebab aku penah dengar... Orang yang tidak menangis di hari kematian Ibu atau Bapanya.. mereka telah puas membalas jasa kedua ibu bapanya..dan mereka tergolong dalam kalangan anak yang soleh....

Shah,
Hari ni hari kau.. hari aku akan tiba juga satu hari nanti.. dan aku tak boleh janji jadi setabah kau....sebab aku sedar aku belum puas membalas jasa kedua ibubapa aku.... (maafkan awie mak, abah... awie sedar awie tak sebaik anak perepuan yang abah dan mak impikan...tapi awie cuba untuk bahagiakan mak dan abah sepenuh hati awie..InsyaAllah....)

Shah,
Sebenanye aku sebak dengan suasana semalam... malam yang dingin...sunyi da sepi...
Ayah yang selama ini cergas mencari rezeki untuk membesar kita terbujur kaku tak bergerak dan bernafas...

Shah,
Selama ni aku banyak pergi melawat orang yang sudah pergi.. tapi suasana selama banyak menginsafkan aku.. sebab dia jadi kat orang yang rapat dengan aku... apa yang dia rasa aku dapat rasakan... walaupun tiada tangisan.....

Akhir kata.. Aku doakan semoga Allahyarham Haji Osman ditempatkan dikalangan orang-orang yang dikasihi Maha Esa.... Al-fatihah...

Tuesday, July 19, 2011

Langkawi Punya Sejarah...



P/S :- Memori yang sangat berharga buat aku, dan semua ahli keluargaku.. semoga kami kekal bahagia sehingga ke Syurga..... 
**ada orang kata g langkawi cam balik kampung.... hehehehe.. try dulu.. baru boleh bagitau camana...**

Othman's Family!! Saya bertuah menjadi salah seorang dari ahli keluarga mereka.. Love....!

Thursday, July 14, 2011

Seminar / RoundTableMeeting / Visit / Meeting etc...

Wahhh! banyak nye yang melibatkan kerja kan? hahahaha.. sbenanye update aku kali ni adalah berkenaan 'Kepentingan Pekerja Sokongan di Dalam Melaksanakan Tugas2 Bahagian' nak tau kenapa tak?

  1. Kalau takda Support Staff macam kami... 'Orang2 gagah' boleh ke buat apa yang kami buat selama ni? 
  2. Kalau tade kami yang diaggap pekerja yang tade keje ni... boleh ke 'Orang2 gagah' pastikan semua yang diperlukan ada? walaupun benda yang remeh temeh macam (4tostat la, packing barang la, hantar MEMO la dan sebagainya... ADA KE?)
  3. Kalau bukan kerana kami... Sapa nak hantar apa2 hubungan Komunikasi?
  4. Sapa nak tolong betulkan Excell ke Microsoft Word ke Power Point ke?
    Sapa lagi kalau bukan golongan yang dipandang sebelah mata ni...
  5. Yang ni paling aku rasa nak meletop.. Kalau Takda kitorang... Macam Mana dengan Database? Booking kereta, bilik meeting? 
Hurm... nthlah.. kdang kadang aku rasa 'Orang2 gagah' tak buat apa pun selain dari cuma membawa badan masuk ke bilik meeting, Bawak badan jalan sana sini... Ene of the day... Semuanya campak kat support Staff untul FILING... hurm... bila nak mintak...kalau takda; Mula lah kata itu ini.... hurmmm...

Penulisan aku bukan untuk marah atau tak puas hati... tapi kadang2 aku rasa apa yang Kami buat semua macam takda apa-apa... yesss! Sememangnya mereka yang lebih berkuasa... Cuma Pleaassseee... Kami pun perlukan penghargaan... Cubalah Bayaangkan sekiranya Kami semua takda....?? Jangan lah terlalu memperlekehkan kerja2 kami... memang Kami tak menonjol.. sebab kami tak join meeting, tak berurusan dengan orang luar secara langsung.... Tapi kalau bukan kami yang Membantu dalam pengurusan persediaan sesuatu AGENDA.. semuanya tak menjadi se perfect yang kami buat....

Hurm...kami selalu terpinggir... suara kami selalu diketepikan... kalau perkara yang melibatkan kami.. selalunya tidak ada kepentingan....tapi kami punya kehebatan yang 'Orang2 gagah' selalu perlukan! jadi tolonglah jangan memperlekehkan kedudukan kami..yang hanya sebagai orang bawahan.....



Buang dah!! LAGU KAT BLOG!

Wednesday, July 13, 2011

Sayu...

Apa aku nak semuanya macam angin lalu... kenapa eh? aku bukannya mintak yang berat-berat pun... apa yang di pikir kan eh? entahlah.. kadang kadang aku rasa terhempas kat atas lantai konkrit pon ada jugak... macam tak kesah apa apa yang jadi keinginan aku...

Entahlah.. takkan aku nak kene selalu cakap? takkan aku nak selalu meminta minta? Merayu meratap? itu bukan cara aku. Tapi takkan aku nak berdiam diri? biarkan semua nya nampak macam biasa... tapi dalam hati aku terpempan.... aku rasa aku bukannya seorang yang pemintak benda yang tak munasabah pon... tapi takpalah...
mungkin tak sudi atau ada benda yang lebih penting daripada permintaan aku yang perlu di dahulukan... tapi sampai bila?

Mungkin aku hanya begini... bertahan bertahan dan bertahan... aku tak sepenting mana... tapi aku manusia biasa yang punya hati, punya keinginan, dan penuh dengan permintaan... segala apa yang terjadi ku anggap sebagai dugaan yang maha hebat... tapi Sampai Bila....?

Tuesday, July 12, 2011

Mimpi...

Blog,
2 hari lepas aku mimpi aku kene kejar 'Hantu' perempuan.. aku ada kat dalam hutan dengan ramai-ramai orang... semua pakai telekong termasuk aku.... tiba2 aku ada kat tepi sungai yang ada ikan cantik2.. lepastu tiba2 ada lembaga perempuan yang ada aura merah... pandang aku tajam... dan pelahan lahan keja aku... aku lari.... sambil baca ayat kerusi kuat kuat.. dan ulang ulang ayat tu sampai tiba2 ada kertas kat tangan aku... tapi aku cam[ak kertas tu... aku taknak baca.... tapi aku tetap teruskan dan ulang ayat kerusi dengan lebih yakin dan marah dengan hantu yang mulanya aku takut tu..... aku ulang ayat kerusi sampai aku terjaga dari tidur..... tau tau dah subuh....

hurm... penat satu hari pastu.. sebab mungkin aku tak cukup tidur.... Semalam pulak.. aku mimpi suami aku balik... dan suruh aku bukak pintu....ketuk2 pintu....tapi bila aku bnagun.. suami aku ada kat sebelah.... Ya Allah, mimpi apa yang jadi kat di aku ni...

Tapi tu semua mimpi.. walau aku terfikir sekalipon... aku rasa tu semua mainan syaitan.... tapi, yang pasal hutan tu... aku takot gak.. sebab suami aku memang tengah buat keje dalam hutan pun... (buat rumah banglo tuk datuk mana nth.. katanya anak bekas Sultan Selangor..) Suami aku kata kawasan tu memang dalam hutan... rumah yang dikelilingi hutan.... terletak sebelahan dengan sungai.... haish! orang kaya ni kadang2 pangai pelik pelik kan? duit bebanyak tak tau nak buat apa.. buat umah dalam utan.. huhu... aku tengok dah gambar rumah tu... cantik.... ala-ala chalet yang solid dengan kayu...

hurmm... cepat2la habis keje kat sana sayang... rasa seram pulak bila terpikir2...

Monday, July 11, 2011

Jauh di sudut hati...

Sayang, tetibe rasa rindu kat kamu... hurm.... nak peluk..... pleaseeee... _'( 

Boring lah keje harini.... mungkin sebab isnin kot... sumenye tak kene.. sume nye macam nak marah2... tak suka la camni... awie pleaseee... kawal perasaan kamu k? tapi takpa... kuh marah mmg sekejap je.... sebab pening nak simpan lama2... forgive & forget.... bia je lah apa nak jadi... yang pentig keje kuh yang tak dapat2 ag tu akan lebih pening pas nih!! hahahha! yelah dateline nye next fri.... hari ni satu hapa pun tak dapat ag....
lalalalalala... apa boleh buat... aku kan clerk jeje... sabo je la....

Friday, July 8, 2011

Dari Sinar Mata

Keunggulan cinta dari sinar mata
Yang bergelora
Hati ditaman berbunga
Satu impian satu harapan
Sudah pasti ada sebaliknya
Satu rahsia

Engkau di mataku adalah cahaya
Perjalanan ku
Terang menyuluh segala
Yang tersembunyi
Lama kucari
Sudah pasti ada jawapannya
Kemungkinan itu

Datang hampir senja sedang aku
Merangkak dan kehausan cinta itu
Kau hulur tangan mu
Membawa ku ke atas semula
Berdoalah aku kesyukuran
Tercantum cinta jadi satu
Biar ku tebus segalanya
Agar di teman cinta yang suci itu

Coretan Jumaat


Blog,
minggu ni aku keje 2 hari je tau (khamis & jumaat) hehehehe kalau tipa tiap mggu camni kan best! hehehehe aku baru lik bercuti... hurm (mana gambar bercuti ni?) t kuh update pasal itu k? apa aku nak buat ni?  Masa ada ag satu jam nih kat opis... haiiiyyaaaaaa.... banyak bosan oooo.....

ok2 aku cite sikit pasal pape yang aku nak k...hehehhe

Masa g langkawi... aku dok homestay.... (best wokkk!) rumah tu ada 4 bilik, 2 bilik air & fully aircond.... ada tv plasma 42 inch... ada astro, ada dvd player... wow! dapur dia lengkap! ada washing machine, ada blender! ada dapu masak karen lagi you... (rumah aku pon tak camtu!) kekekeke... totally memang 100% selesa! rasa cam nak angkut rumah tu ke selayang.. hehehhe

Kitorang sharing bilik.... aku share ngn anak buah aku (aznie) & at the same time kadang2 baby2 cute ada yang tumpang skali.... kekekeke (shiannnnn malik kan?) hehehhe takpalah sayang..... lagipon ni kan percutian family..... kene ada PRO & Contrazzz kan? but i love our vacation! memang mengeratkan silaturrahim antara kita sekeluarga... mana tak nya.... Kita g mana2 semua tutur serta & bagi kerjasama yang terrrrbaik!! hurm... best tau.... awwwwwwww! Part yang paling sweett kitorang ada g nek boat.... hahaha! memang satu pengalaman yang sangat indah! berenang.... dengan ada ikan jerung lalu kat bawah... wow! hebat!

Tapi.....................yang tak syok nya apabila semua tengah berkongsi pengalaman yang indah & manis.... ada orang yang sentiasa murung dan suka mengasingkan diri.... hurm...... (antisosialkah?) hurm... kami tak pernah ketepikan atau asingkan.. tapi beliau suka begitu... tapi apa boleh buat kan.... itu haknya.... tapi kalau boleh.... sebagai satu keluarga... kita harus sentiasa BERSAMA! betul tak blog? bersatu kita dapat peroleh pelbagai pengalaman yang tak boleh dibeli dengan wang ringgit! dan ianya amat berharga sehingga tidak boleh dijual! Syukur alhamdulillah aku mempunyai keluarga yang amat memahami...... asam garam kehidupan...harus kita harungi dengan penuh ikhlas....

hehehehe melalut dah ni,
berbalik pada kategori shop shop shop! haaaaaa bab ni memang aku takleh nak kata apa la..... pokai wooooo bila balik KL! kekekekeke... tula nory.... belanja tak hengat dunia.... _p tapi takpa, sekali sekala kan? lagipon.... dah umur 25 tahun baru aku jejak langkawi! mana tak abih duit aku tu..... kekekekeke.... Macam- macam aku beli.... Cokolat(tak banyak sangat sebb aku tade baby ag), Perfume, vision, milamin, Cenderahati, Baju Bajan...apa lagi eh? urmmmm ahhhh macam2 ag lah.... untuk dijadikan kenangan! hehehe
Langkawi! Memang Best!

Nanti aku upload gambar k? Promise!