Thursday, March 24, 2011

Baby U....

Dear my lovely blog,

hari ni me ada macam-macam perasaan, husband me dapat job baru - (me happy untuk dia), me dapat gaji (happy jugak sekejap..pas tolak2 hutang sedih balik ..hehhe) hurm.. me runsing sangat... hidup me dah lengkap... ada husband, mak, ada abah, ada baba, ada mak lagi... adik beradik dah bertambah ramai.. dari 5 jadi 11.. tak campur dengan ipar & biras... keluarga makin berkembang.. makin bahagia dan makin banyak asam garam kehidupan yang me mula belajar...

Adakalanya... me rasa me orang paling bertuah dapat sebuah family yang amat lengkap dengan rencah kehidupan... ada happy, ada sedih. ada bahagia kadangkala ada duka.. tapi me tak kesah.. me akan kuat untuk hadapi semua yang Allah s.w.t kurniakan untuk me....

Me ada kawan-kawan yang banyak memberi me lupakan sekejap apa jua masalah yang me tanggung... kadang-kadang kita kena bercerita bagi melepaskan perasaan yang beku dalam dada.. tapi tulah.. kadang - kadang me tersilap pilih teman bicara... sudahnya, me akan rasa satu tamparan yang amat menyakitkan..... tapi me tau... diorg takda niat nak sakitkan hati me... jadi me akan cepat2 hilangkan perasaan tak enak tu... bg ruang diri me untuk rasa 'kebebasan' perasaan... me sayang mereka.

Blog tau tak, memang me kehidupan me berjalan dengan baik... tapi hati me, diri me, nurani me, kosong..........
me perlukannya.. me harapkannya... dalam doa tulus me dalam solat... me titip kan setiap waktu...
tapi me belum lagi diberi keizinan itu....

me rasa hari-hari yang me lalui penuh dengan pengharapan... dan me sedar, mungkin inilah dugaan me.... Allah s.w.t maha adil dan saksama... mungkin dia nak me sentiasa ingatkan dia... Subhanallah... dulu me adakalanya abaikan solat.. baru me sedar... betapa kasihnya Allah s.w.t itu dengan me... dia rindu pada me...

Ya Allah, berilah me peluang itu... kadang2 me menangis memohonnya ya Allah.... izinkanlah me memperolehinya... bagi me lebih kenal kekuasaan mu ya Allah.... perkenankanlah doa me...

Allahu Akbar.....

Sekian.....


No comments: