Wednesday, March 30, 2011

Hari Yang Mendung..

Hurm.... pagi - pagi hujan... anak-anak buah me pulak bangun lambat.. mandi lama.. adoiyai... lambat me g keje hari ni... me 'moody' pagi-pagi ni.. me carik baju nak pakai g keje.. tapi takda yang sesuai.. last2 me belasah je baju yang ada... hubby me hantar g keje naik kete... dah nak sampai office ada pulak keta depan tuh bawak laju...batu jalan tepelanting kat cermin depan keta me.. hurm.. jawabnya cermin keta mi retak.. adoi.. next week nak g jalan jauh lak tuh... dengan ketanya belum services ag.. mmg malang betul nasib me today..

Me sebenarnya tak suka nak g keje hari ni. bukan apa.. me tak suka org yang sepatutnya buat kerja sama-sama dgn me.. tapi dia nak buat sorang2... mmg amat bosan. me rasa nak balik umah balik je. Macam mana me nak balik erh hari ni? Officer me tu agak selfish gak.. me dah lah duduk selayang.. hubby me pulak hari ni keje sampai lewat malam...bz katanya.. mcm mana ni? me nak buat apa erh? ah, lantak lah.. pa nak jadi jadi lah me.... tu semua biar ditentukan bila sampai waktunya.. hehhe..

Kenapa me moody eh hari ni? Mungkin sebab pagi-pagi me salah tarik nafas kot.. hurm entahlah.. tapi kesian pulak kat c dia... kena layan pangai buruk me nih... thanks sayang.. love u

Tuesday, March 29, 2011

..Mak & Baba Mertuaku Sayang..

Hy Blog, Today me nak story pasal Mak & Baba Mertuaku Sayang,
Me kahwin dengan hubby me since Apr 2010.. me dapat satu impak dimana secara automatik dan zahirnya me dapat emak, baba, adik beradik me bertambah lagi 6 orang... Mula-mula me rasa amat asing bagi me ada kakak-kakak baru... sebab selama me cuma ada sorang kakak iaitu kakya me.. tapi me seronok sangat panduan & rujukan me bertambah.. me happy sangat2... me dapat 2 lagi abang... & adik lelaki me bertambah lagi sorang... hehhehe.. yang bestnya.. nama adik ipar me sama dengan nama adik kandung me... yang beza cuma awalan nama iaitu Ahmad & Mohamad... hehhe macam citer budak nakal yang dalam cite tv3 baru2 ni...

Hurm okay,
mesti blog pening kan? me nak citer pasal mak ngn baba mertuaku sayang kan tadi? hehehhe... ok. Me sebenarnya rindu pada mereka...sebab 2 minggu lepas me tak balik rumah Mak & Baba Mertuaku Sayang.. me cuma datang & pergi sekejap-sekejap... tak bermalam... tapi setiap kali me balik sekejap-sekejap tu me perasan mereka berasa ada sesuatu yang hilang kat rumah ku syurga ku ituh.. ye Mak & Baba Mertuaku Sayang.. me pun rasa benda yang sama.. me rindu... _) yang paling mengusik jiwa me bila me balik hari ahad hari tu.. rumah itu bagaikan cahaya me.... me amat rindu!! Mak & Baba Mertuaku Sayang.. aku balik sudah! hehehe terutama Baba.. mungkin sebab aku selalu kacau-kacau dia masa aku ada kat cna.. bila aku dah takda jadi tak lengkap lah pengacau ituh... hehehehehe... sweett Mak & Baba Mertuaku Sayang.. aku sayang kamu berdua... kamu bagaikan ibu dan bapa yang membesarkan ku dari kecil.. tiada beza kasihku dengan Mak & Abah ku.... Sayang Semua hingga hujung Nyawa ku...

Mak, Baba, Abah, Mak... you are everything to me..without you i cannot be what i am right now.. my life be so PERFECT with all of you... Love u always, Eva! (~_^)_@)_*)~_@)

Monday, March 28, 2011

Yeay!

hy my lovely Blog!! Mizz u So Muchh!! MMuuaxxx!,

Me memang jarang update blog kalau me takda mood nak update... _p
tapi hari ni
me nak share macam2 benda yang menarik dan mampu buat me tersenyum bahagia...

Me nak ucapkan TQVM to me punya hubby (bb u)... walaupun tak semahal mcm org lain dapat.. tapi me tetap hargai pemberian hubby ituh... hahahaks... me dapat set table makan!! yeay!! akhirnya, me tak pernah mintak... tapi mungkin naluri seorg suami yang faham kehendak isterinya... mmbuatkan me rasa bahagia sangat2...

Hurm.. sepanjang minggu lepas hubby me melekat kat umah... sebab, preparation kerja dia diperingkat awal.. maybe this week me tak dapat balik ke istana bahagia buat seketika... sebab hubby me dah mula sbok kot this week.. hari pun dia balik lewat... katanya ada kerja... tapi takpa sayang.. me paham... masa mula-mula kawen dulu jeje me meroyan ckit.. tapi tu semua dah macam asam garam hidup me... love you sayang!!

hahahhahah! blog tau tak? me dapat gift dari mama angkat me dari Tanah Suci Mekah (Mak Normah - memang kerja di salah sebuah hospital kat cna) gift dia nak tau apa? huhuhu... dia bagi me jubah, lipstick, perfume, beg zip....etc.. dan paling bertuah, me dapat buah zuriat muda... buah tu katanya 10riyal/pcs.. dia bagi me 2.. katanya usaha untuk dapat bb... Alhamdulillah... semoga berkat pemberian itu... amin... cara makan dia rebus buah tu sampai buah tu lembut, then makan buah tu... air rebusan pulak harus di minum... nak tau pengalaman me? kekekkekekek!!! pehhhh! pahit!!!!!!!!!!!!! bau buah tu macam rumput, rasa kelat buah tu macam kita gigit buah kedondong yang belum masak betul.. adoiyai... memang azab.. hehe.. tapi paling klaka nye hubby me... dia memang tak makan banda2 pahit... mcm ulam2 tu semua dia tak makan.. katanya pahit tak leh nak telan.. tapi this time.. his cannot do anything...hahhahahaha weather u like or not... u must to eat it!!! hahahhahahha... muka hubby me masa makan buah & minum air buah tu tak ubah mcm muka bux bunny tersepit pintu! _p kekekke.. shian bb u... tapi apa pun demi untuk dapatkan zuriat, kami rempuh dugaan ituh... _)

lastly me want to update is.. yesterday (ahad 6pm - 11 pm) me and hubby teman my lovely mom ke Carefour MidValley tok beli barang dapur... satu moment indah.. dimana me still teman my moms g beli barang dapur... sama macam sebelum-sebelum kahwin dulu... wow.. thanks sayang sebab benarkan me teman my moms.. a.k.a ur moms in law rite noe.. hehhe so sweet... me pilihkan barang2 yang mak sendiri tak sedar ianya diperlukan (as usual la, kalau me yang teman, mmg mak akan beli benda2 yang me suka.. hahhahahaks_P but it is useful mak..trust me hehhehe peace!) lepas tu me, mak & hubby eating-eating @ Gerai Blok B.. mak belanja!! yeay!! it is so wonderfull!!

mak, me sayang mak.. tak pernah walau sedetik pon me tak perlukan mak.. mak sentiasa dalam hati me walaupun me dah ada mak mertua... kasih me tak pernah berubah untuk mak.. love you so much mak..

bb u, u r always there for me even when i am down....
Love you sayang!! thanks for loving me!! & Thanks for everything you do for me!!

Thursday, March 24, 2011

Baby U....

Dear my lovely blog,

hari ni me ada macam-macam perasaan, husband me dapat job baru - (me happy untuk dia), me dapat gaji (happy jugak sekejap..pas tolak2 hutang sedih balik ..hehhe) hurm.. me runsing sangat... hidup me dah lengkap... ada husband, mak, ada abah, ada baba, ada mak lagi... adik beradik dah bertambah ramai.. dari 5 jadi 11.. tak campur dengan ipar & biras... keluarga makin berkembang.. makin bahagia dan makin banyak asam garam kehidupan yang me mula belajar...

Adakalanya... me rasa me orang paling bertuah dapat sebuah family yang amat lengkap dengan rencah kehidupan... ada happy, ada sedih. ada bahagia kadangkala ada duka.. tapi me tak kesah.. me akan kuat untuk hadapi semua yang Allah s.w.t kurniakan untuk me....

Me ada kawan-kawan yang banyak memberi me lupakan sekejap apa jua masalah yang me tanggung... kadang-kadang kita kena bercerita bagi melepaskan perasaan yang beku dalam dada.. tapi tulah.. kadang - kadang me tersilap pilih teman bicara... sudahnya, me akan rasa satu tamparan yang amat menyakitkan..... tapi me tau... diorg takda niat nak sakitkan hati me... jadi me akan cepat2 hilangkan perasaan tak enak tu... bg ruang diri me untuk rasa 'kebebasan' perasaan... me sayang mereka.

Blog tau tak, memang me kehidupan me berjalan dengan baik... tapi hati me, diri me, nurani me, kosong..........
me perlukannya.. me harapkannya... dalam doa tulus me dalam solat... me titip kan setiap waktu...
tapi me belum lagi diberi keizinan itu....

me rasa hari-hari yang me lalui penuh dengan pengharapan... dan me sedar, mungkin inilah dugaan me.... Allah s.w.t maha adil dan saksama... mungkin dia nak me sentiasa ingatkan dia... Subhanallah... dulu me adakalanya abaikan solat.. baru me sedar... betapa kasihnya Allah s.w.t itu dengan me... dia rindu pada me...

Ya Allah, berilah me peluang itu... kadang2 me menangis memohonnya ya Allah.... izinkanlah me memperolehinya... bagi me lebih kenal kekuasaan mu ya Allah.... perkenankanlah doa me...

Allahu Akbar.....

Sekian.....


Tuesday, March 22, 2011

Nak Ke Tak Eh?

hy dear,

me nak share je... me dapat tawaran tuk benti keje bulan 5 nih... tapi, boleh ke me duduk rumah jeje? hurm... maybe akan dipertimbangkan dulu.. hurm.... taknak menyesal nanti...

Pulau Pangkor!

Wow!! Tak Sabar nak tunggu bulan 4 nih!! yeay!! thanks sayang!,

Hurm... hari nih kuh g keje cam biasa.. nothing yang mengarut.... tapi boleh tak kalau nak benti jeje? huk huk huk... sudah boring lah disini!!!